PM Korsikal. Mullu kõrgesse mängu sekkunud Tänak: tunnen ennast siin aasta-aastalt paremini

Siim Kaasik, Bastia
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Homme algava autoralli MM-sarja neljanda etapi Korsika asfaldiralli eilsed olud meenutasid kohati pigem hooaja avaetappi Monte Carlos kui klassikalist Korsikat. Nii mõneski kohas olid öised külmakraadid tekitanud teele musta jää, kohati võis raja ääres näha isegi lund. Sellega puutus rajalegendi koostamise ajal veidi kokku ka MM-sarja üldliidrina esimesena rajale startiv Ott Tänak (Toyota).

«Ma pean ütlema, et meil oli üsna palju õnne, kuna nägime neid samu pilte, mida ma pole kunagi siin näinud. Teisipäev oli veidi tormine ja esimese kiiruskatse viimastel kilomeetritel nägime veidi lund, aga õnneks olid teeolud sõidetavad,» rääkis ta täna õhtul rallipargis ajakirjanikele.

Kas Tänak suutis sellistes oludes teha legendi jaoks piisavalt tõhusad märkmed?

«Nagu ma ütlesin, siis meie jaoks polnud olud niivõrd halvad, me ei kohanud kõike seda lund, mida nägime piltidelt. Seetõttu oli meil veidi õnne, aga olud olid veidi tormised ainult esimesel kiiruskatsel, mujal oli lumi peitunud võibolla mägede taha,» lisas ta.

Jutt, et Tänak ja Korsika ralli ei sobi omavahel kokku, pidas paika eelmise aastani, mil saarlasest piloot Prantsusmaale kuuluval saarel esimest korda Toyotaga võistles. Seni oli ta sel rallil jäänud parimal juhul esikümne lõppu, ent mullu lõpetas Sébastien Ogier’ järel teisena.

«Kui ma tulin siia esimest korda 2015. aastal, siis ma ei leidnud kohe head minekut ning vajasin aega, et tutvuda selle ralli iseloomujoontega. Seetõttu polnud see ralli meie jaoks kõige nauditavam, kuid tegelikult juba 2017. aastal tundsime ennast Fiestaga (M-Spordi meeskonnas Ford Fiesta WRC-masinaga – toim) mugavalt. Ma ei saa öelda, et eelmisel aastal oli mul siin liiga hea rütm, kuid piisavalt hea, et võidelda teise koha nimel. Kokkuvõttes tunnen ennast aasta-aastalt siin paremini,» tunnistas Tänak, kel läks testiperiood Korsika ralli eel hästi.

Homme hommikul algusega kell 10 on Korsikal kavas testikatse, ralli esimene kiiruskatse sõidetakse reedel Eesti aja järgi algusega kell 9.29.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles