Anett Kontaveit tõuseb Eesti kõigi aegade parimaks tennisistiks

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit vallutab maailma tennisetipus seninägematuid kõrgusi.
Anett Kontaveit vallutab maailma tennisetipus seninägematuid kõrgusi. Foto: AFP7 / ZUMAPRESS.com

Endine maailma esireket, rumeenlanna Simona Halep (WTA 3.) alistas kõrgetasemelise Miami tenniseturniiri veerandfinaalis kahes setis tulemusega 6:4, 7:5 hiinlanna Qiang Wangi (WTA 14.), mis tähendab, et Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 19.) tõuseb järgmisel nädalal avaldatavas maailma edetabelis vähemalt 14. kohale, mida pole Eesti tenniseajaloos seni keegi suutnud.

Kui enne äsja lõppenud kohtumist polnud selge, kas Kontaveit hõivab tuleval nädalal WTA-edetabelis 14. või 15. koha, siis Wangi kaotus tähendab 23-aastase eestlanna jaoks vähemalt 14. positsioonile tõusmist. Senine Eesti tippmark on Kaia Kanepile kuuluv 15. koht, kus ta paiknes 2012. aasta augustis.

27-aastase Wangi võit oleks hiinlanna maailma edetabelis Kontaveidist mööda tõstnud, kuid nüüd on kindel, et eestlanna nime leiame uuel nädalal vähemalt 14. realt. Seejuures võib ta finaalipääsu korral kerkida ka 12. positsioonile, ent turniirivõidu puhul mängus olevad punktid enam Kontaveiti ülespoole ei sikutaks.

Poolfinaalis läheb Kontaveit homme vastamisi kaheksa parema seas maailma teise numbri, tšehhitari Petra Kvitova konkurentsist lülitanud austraallanna Ashleigh Bartyga (WTA 11.). Kuu aja pärast 23. sünnipäeva pidav Barty tõuseb järgmisel nädalal samuti karjääri parimat kohta märkivale üheksandale positsioonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles