PM Korsikal. Kollanokk Pannas vajab joogipausi, kogenud Järveoja mitte

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken Torni kaardilugeja Kauri Pannas pole varem asfaldil võistelnud, kuid teeb nüüd MM-debüüdi nõudlikul Korsika rallil.
Ken Torni kaardilugeja Kauri Pannas pole varem asfaldil võistelnud, kuid teeb nüüd MM-debüüdi nõudlikul Korsika rallil. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Rallifännid on aastaid elanud vales – 10 000 kurvi ralliks nimetatud Korsika MM-etapp piirdub «kõigest» 6100 kurviga. Kaardilugejatele tähendab see sellegipoolest ühte korralikku katsumust.

«Valetavad, ei ole 10 000 kurvi ralli,» ütles Ott Tänaku kaardilugeja Martin Järveoja. «Tegin kiire matemaatika. Legendivihikus on 14 kurvi lehekülje kohta, 220 lehte, kokku kaks läbimist – umbes 6100 kurvi. Ralli on liiga lühike,» viskas ta nalja.

Tegelikult on ka need kokku loetud 6100 kurvi nii sõitjatele kui ka kaardilugejatele tõsine katsumus. Ken Torni kaardilugeja Kauri Pannase sõnul koosnevad Eesti rallid umbkaudu 500–1000 kurvist. «Võib ette kujutada, kui palju kogemust siit rallilt saab,» tõdes ta.

Sealjuures on see Pannasele karjääri esimene MM-ralli. «Sain kohe päris sellise pähkli. Esimene MM-ralli, aga ma pole varem

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles