ROKi president: Korea võistkonnad marsivad Tokio olümpiamängude avatseremoonial ühiselt

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ROKi president Thomas Bach
ROKi president Thomas Bach Foto: LAURENT GILLIERON / EPA/Scanpix

Rahvusvahelise Olümpiakomitee president Thomas Bach ütles, et vaatamata Põhja- ja Lõuna-Korea diplomaatilisele krahhile marsivad Korea võistkonnad Tokio Olümpiamängude avatseremoonial ühiselt.

Eelmisel reedel halvenesid taaskord kahe Korea suhted, kui Põhja-Korea kutsus kõik oma töötajad mõlema Korea ühisest demilitariseeritud tsoonist Kaesongi piirilinna lähedalt ära. Kaks Koread on sisuliselt omavahel sõjajalal.

Bach ültes, et ROK jätkab läbirääkimisi nii Põhja- kui Lõuna- Korea rahvuslike Olümpiakomiteedega.

«Me oleme otsustanud jätkata jõupingutusi, vaatamata poliitilisele situatsioonile,» ütles ta ROKi juhatuse miitingul Lauseanne`s.

«Me keskendume spordile. Me toetame Põhja-Korea sportlasi ettevalmistusel. Me oleme pidevas ühenduses mõlema Korea valitsuse ja olümpiaorganisatsioonidega.»

Teiste alade hulgas, milles Koread tahaksid seljad kokku panna ning ühinenud võistkondadena esineda on judo ja lauatennis.

Lõuna-Korea on teinud ettepaneku korraldada ühised laagreid ja treeninguid, kuid Põhja-Korea pole ettepanekutele veel vastanud.

Põhja - ja Lõuna-Korea marssisid koos eelmise aasta taliolümpiamängude avatseremoonial  Pyeongchangis ning Aasia mängude avamisel Jakartas.

Seoul and Pyongyang kompavad ka võimalust koos kandideerida  2032. aasta Olümpia- ka paraolümpiamängude korraldamisele. Samuti on nad esitanud ühiskanditatuuri 2023. aasta naiste jalgpalli maailmameistrivõistluste korraldamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles