Venemaa lubas kustutada Rahvusvahelise Poksiliidu (AIBA) hiigelvõla

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AIBA praegune president, samuti usbekk Gafur Rahhimov
AIBA praegune president, samuti usbekk Gafur Rahhimov Foto: Alexander Nemenov / AFP/Scanpix

Venemaa tegi usbekk Umar Kremlevi näol ROKile väljapaistva pakkumise lubades kustutada AIBA 14 miljoni euro suuruse võla, kui ROK võimaldab neil korraldada Tokio olümpiamängude poksiturniiri.

Kremlev, kes on AIBA täitevkomitee liige ning hiljuti avaldas soovi saada organisatsiooni presidendiks, tegi vastavasisulise ettepaneku ROKi president Thomas Bachile saadetud kirjas.

Venemaa Poksiföderatsiooni kõneisik ütles, et Kremlev kasutaks oma isiklikku raha ning «investeeringuid», et AIBA võlakoorem kustutada.

AIBA (Association Internationale de Boxe Amateur) on maailma amatöörpoksi organisatsioon, mille peakorter asub Šveitsis.

«Ma tahan, et poks jääks ka edaspidi olümpiamängude kavva ning oleks osaks olümpialiikumisest. Ma teen kõik selleks, et võlad ei oleks poksile tulevikus takistuseks,» ütles Kremlev.

AIBA võime organiseerida Tokio olümpiamängude poksiturniir on kahtluse all. Otsus, kas AIBA saab korraldusõiguse või mitte võetakse vastu käesoleva aasta 22. mail ROKi juhatuse järgmisel miitingul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles