PM Korsikal. Mäkinen rehvipurunemistest: võib-olla peaks mõtlema reeglite muutmisele (2)

Siim Kaasik, Bastia
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tommi Mäkinen.
Tommi Mäkinen. Foto: Karli Saul

Ott Tänaku potentsiaalne rallivõit Korsikal läks 11. kiiruskatsel rehvipurunemise nahka. Tänak pole ainus rallisõitja, kes Korsikal säärase probleemi küüsi langenud. Toyota tiimipealiku Tommi Mäkineni sõnul peaks WRC sarja korraldajad mõtlema reeglite muutamisele.

«Kahjuks lõhkus Ott rehvi, aga kui rallit laiemas pildis vaadata, on rehve päris palju katki läinud,» kommenteeris Mäkinen WRC+ otse-eetris. «Võib-olla peaks mõtlema reeglite muutmisele – meie kasutasime omal ajal rehve, mis ei purunenud nii kergesti. Sellised asjad ei aita ausale võitlusele kaasa. Kas see on meie spordile hea?» analüüsis ta.

Tänaku meeskonnakaaslane Jari-Matti Latvala lõhkus samal katsel rehvi. See oli soomlase jaoks juba teine rehvipurunemine sel Korsika rallil. 11. kiiruskatsel tabas sama probleem ka WRC 2 Pro sarjas sõitvat poolakat Lukasz Pieniazekit.

Mäkinen rääkis hiljem Eesti ajakirjanikele, et kui tema ajal võideti MM-tiitlit võidu sõites, siis praegusel ajastul mõjutavad rehvipurunemised üldseisu liiga palju. «Kui vanasti rehv katki läks, sai sellega jätkuvalt edasi sõita. Sa isegi ei saanud aru, et rehv katki läks. Rehvipurunemine ei rikkunud kogu sinu rallit ära,» meenutas Mäkinen n-ö isetäituvate rehvide ajastut.

Ühtlasi kinnitas Mäkinen, et Tänak tegi ainuõige otsuse katsel ratas ära vahetada. «Sõita oli veel üksjagu. Kuna tegu oli ka eesmise rehviga, tuli ratas kindlasti ära vahetada. Oleks tegu olnud tagarehviga, poleks olukord nii halb olnud.»

Kogu Toyota tiimi boks oli äärmiselt pettunud. «Tulime siia võidu järele. Ott oli võidukursil ning valmis oma edu MM-sarjas kasvatama. Ühtäkki on kõik vastupidi.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles