Ilves tuli kahevõistluses Eesti meistriks, suusahüpetes napilt pronksile

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves
Kristjan Ilves Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tänasel kevadisel laupäeval selgusid Otepääl Tehvandi K90 hüppemäel Eesti meistrid suusahüpetes ja kahevõistluses.

Meeste suusahüpete absoluutklassis näitas tugevat ülekaalu Elva suusaklubi sportlane Kevin Maltsev, kelle hüpete kaugusteks mõõdeti 88 ja 97 m, mis kokku andsid talle 238 punkti ning kuldmedali.

Suusahüpetes teise koha võitles välja Martti Nõmme, kes hüppas 85,5 ja 93 m ning kogus punkte 222,0. Kolmandaks jäi Elva suusaklubi sportlane Kristjan Ilves, kes lendas hüppemäel 88,5 ja 85,5 m, punkte kokku 212,5. Kõigest 0,5 punktiga jäi medalikohast ilma Põhjakotkas Otepää sportlane Artti Aigro (86,5 ja 90,5 m/212,0 punkti).

Sama vanuseklassi kahevõistluse arvestuses võtsid Eesti meistrivõistlustel kaksikvõidu vennad Ilvesed. Eesti meister Kristjan Ilves lendas hüppemäel 84 m ning võttis sellega liidripositsiooni enne 10 km pikkust murdmaasõitu ning lõpetas selle ajaga 29 minutit ja  28 sekundit. 

Andreas Ilvese hüppe kauguseks mõõdeti 69 m ning murdmaale startis ta viiendalt kohalt (+2 minutit ja 20 sekundit). Noorem Ilves finišeeris ajaga 31 minutit 46 sekundit, mis andis talle kokkuvõttes teise koha. Kolmandana ületas kahevõistluses finišijoone ajaga 33 minutit ja üks sekund Markkus Alter, kes hüppemäel näitas 82 m hüpet, millega asetus enne murdmaad teisele kohale, olles liidrist maas 20 sekundiga.

Naiste absoluutklassis võitis suusahüpetes Eesti meistritiitli Võru SK/Andsumäe SK sportlane Annemarii Bendi, kes hüppas esimeses voorus 81,5 m ning teises hüppevoorus 89,5 m, kokku 201,0 punkti. Teisel kohal klubikaaslane Triinu Hausenberg, kelle kauguseks hüppemäel mõõdeti esimeses voorus 74 m ning teises 78,5 m, punkte kokku 154,0. Kolmandaks jäi sellel korral Carena Roomets, kelle esimene hüpe kandus 54 m ja teine hüpe 55 m, kokku teenis 56,5 punkti.

Kahevõistluse naiste absoluutklassis näitas tugevat ülekaalusamuti Annemarii Bendi, kes hüppevoorus lendas 83 m ning murdmaale startis liidrikohalt. 5 km murdmaadistantsi lõpetas ajaga 18 minutit ja 51 sekundit. Hõbedasel kohal platseerus Triinu Hauseberg, kes hüppemäel lendas 82,5 m ning startis murdmaale kümme sekundit liidrist hiljem. Murdmaadistantsi lõpetas Hausenberg ajaga 21 minutit ja 14 sekundit. Kolmandale kohale sõitis ennast Stella Kivi ajaga 24 minutit ja seitse sekundit, kes hüppemäel platseerus 55,5 m hüppega neljandal kohal, startides liidrist neli minutit ja 58 sekundit hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles