Kontaveidi kohvreid pakkima saatnud Barty võitis Miami turniiri

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ashleigh Barty.
Ashleigh Barty. Foto: Lynne Sladky / AP

Kõrgetasemelisel Miami tenniseturniiril poolfinaalis Eesti esinumbri Anett Kontaveidi imelise teekonna lõpetanud austraallanna Asheigh Barty võitis karjääri neljanda WTA tiitli.

Järgmisel kuul 23-aastaseks saav Barty (WTA 11.) alistas Miami turniiri finaalis kogenud tšehhitari, nädala eest 27. sünnipäeva tähistanud Karolina Pliškova (WTA 7.) tulemusega 7:6 (1), 6:3.

Barty jäi küll esimeses setis 1:1 seisul murdega kaotusseisu, kuid murdis omakorda Pliškova pallingu seisul 2:3. Rohkem murranguid ega ka isegi mitte murdepalli ei nähtud. Kahe mängija peale kokku oli esimeses setis vaid kolm murdepalli (Pliškoval kaks, Bartyl üks). Kiires lõppmängus pani Barty oma paremuse kindlalt maksma ja võitis 7:1.

Teine sett algas hullumeelse lahinguga. Mängijad pidasid esimeses geimis kokku suisa 20 pallivahetust, mille jooksul teenis Barty viis murdepalli, millest viimase austraallanna ka punktiks realiseeris. Tund ja 42 minutit kestnud matši võidu vormistas Barty Pliškova viimases pallingugeimis, mille ta murdis nulliga.

Barty kerkib esmaspäeval avaldatavas uues maailma edetabelis üheksandal kohale, mis on tema karjääri kõrgeim. Pliškova oleks turniirivõiduga kerkinud teisele tabelireale, kuid peab leppima neljanda positsiooniga. Kontaveit tõuseb teadupärast samuti karjääri tippmarki tähistavale 14. kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles