Ajusurmas sportlane sünnitas poja ning maeti päev hiljem

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Catarina Sequeira.
Catarina Sequeira. Foto: twitter.com

Möödunud aasta 26. detsembril viidi ühes Porto linna haiglas kunstlikkuse koomasse 26-aastane Portugali kanuusõitja Catarina Sequeira. Ta oli siis 19ndat nädalat lapseootel. Pärast 56 päevast ajusurma sünnitas ta poja, kes sai nimeks Salvador. Beebi kaalus sündides vaid 1700 grammi.

Eelmise aasta detsembris oli Sequeiral oma kodus tugev astmaatakk, mille tagajärjel saabus ajusurm. Arstid otsustasid ta viia kunstlikkuse koomasse, sest Portugali seadused näevad ette lapse elus hoidmist, samuti oli see ka Sequeira lähedaste soov. Selle nädala neljapäeval tehti ajusurmas sportlasele keisrilõikus ning Sequeira suri. Juba reedel toimusid ta matused.

Catarina Sequeira ema Fatima Branco ütles :«See on rõõm läbi pisarate. Tegelikult ma ei tahaks oma tütrepoega niimoodi siin ilmas tervitada.»

«Ma ei suuda iialgi Salvadorile tema ema korvata ning kõigepealt pean toime tulema kurbusega, mis mind pärast tütre lahkumist valdab,» lisas ta.

Väike Salvador jääb kolmeks nädalaks haiglasse arstide hoole alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles