PM Korsikal. Neuville sülle kukkunud rallivõidust: Evans vääris seda rohkem

Siim Kaasik, Bastia
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Neuville, Korsika ralli 2019 võitja.
Thierry Neuville, Korsika ralli 2019 võitja. Foto: PASCAL POCHARD-CASABIANCA / AFP

Hyundai esisõitja Thierry Neuville jõudis autoralli MM-sarjas juubelivõiduni, saavutades Korsika rallil karjääri kümnenda etapivõidu. Tõsi, Elfyn Evansi autol purunes viimasel kiiruskatsel rehv ja võit kukkus Neuville’ile ootamatult sülle, aga võit on võit.

«Tunnen end mõistagi hästi. See oli raske, aga üldse mitte halb nädalavahetus. Tunnustan Evansit suurepärase ralli eest, tema vääris seda võitu ehk kõige rohkem. Aga enne kui pole rallit lõpetanud, pole midagi kindel. Karm, aga nii on,» rääkis Neuville pärast rallit ajakirjanikele.

Neuville juhtis rallit ka kaks kiiruskatset enne lõppu, kuid Evans näitas eelviimasel katsel pööraselt kiiret aega, edestades belglast koguni 16 sekundiga. «Evans andis tõelise tormihoiatuse. Et ma isegi ei prooviks teda järgmisel katsel kinni püüda…» kommenteeris Neuville Evansi superaega.

Neuville asus MM-sarja juhtima, möödudes nii Ott Tänakust kui Sebastien Ogier’st. Tõsi, kolm tiitlinõudlejat mahuvad pärast neljandat etappi vaid viie punkti sisse (Neuville 82, Ogier 80, Tänak 77). «MM-sarjas on seis väga põnev. Loodame Argentinas vihmale, sest see aitaks meid kõvasti. Aga kuiva ilmaga on (esimese) stardipositsiooni tõttu meil raske MM-sarjas edu hoida,» ütles Neuville.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles