Tormis Laine võitis Austrias slaalomi ja tegi Eesti mäesuusatamise ajalugu

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormis Laine mullu Pyeongchangi olümpiamängudel.
Tormis Laine mullu Pyeongchangi olümpiamängudel. Foto: Tairo Lutter / Postimees

18-aastane Eesti mäesuusataja Tormis Laine võitis Austrias Mellaus toimunud meeste slaalomi, edestades endast kolm-neli aastat varem sündinud tugevaid austerlasi. 

Avalaskumise järel sakslase ja kolme austerlase sabas viiendal kohal olnud Laine kerkis esimeseks suurepärase teise laskumisega, kus ta edestas konkurente mäesuusatamise kontekstis mäekõrguse eduga.

Võiduga kaasnenud 12,53 FIS-punkti on rekord, mis Eesti mäesuusatajad on ajaloos saavutanud. Eelmine tippmark, mis oli tehtud märtsi esimesel kuupäeval Seefeledis, 17,35 FIS-punkti kuulus samuti Lainele.

Kahe laskumise kokkuvõttes teise koha pälvinud austerlane Pirmin Hacker kaotas Lainele 0,16 ja kolmanda koha saanud austerlane Simon Rueland 0,29 sekundiga. Esimesena jäi poodiumikohalt välja järjekordne austerlane Adrian Pertl, kaotades Lainele 0,45 sekundiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles