Tiit Sokk tahaks jätkata tööd kihvtide noorte kuttidega

Ville Arike
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise peatreeneri Tiit Soku selja taga võib näha ka mitut noorema põlvkonna hoolealust. FOTO: Liis Treimann
Eesti koondise peatreeneri Tiit Soku selja taga võib näha ka mitut noorema põlvkonna hoolealust. FOTO: Liis Treimann Foto: Liis Treimann

Eesti meeste korvpallikoondis lõpetas veidi enam kui kuu aja eest MM-valiksarja ning alaliidu juhatus on otsustanud kuulutada peagi välja uue peatreeneri konkursi. Koondist kümme aastat tüürinud Tiit Sokk võttis Postimehe palvel viimase paari aasta jooksul tehtu kokku ja kinnitas, et ei välista uuesti juhendaja kohale kandideerimist.

Kas olete otsustanud ka järgmiseks koondisetsükliks kandideerimise või mitte?

Ma ei saa praegu midagi öelda, korvpalliliit ei ole isegi konkursi tingimusi teatanud. Saan neist aru, nad ootavad otsust 2021. aasta EMi korraldajariikide kohta – see mõjutab nende tegemisi. Ma ei välista kandideerimist ja sobivate tingimuste korral jätkamist. Elus ei saa midagi välistada, never say never.

Kas südames soovite koondisega jätkata?

Kui sa näed neid kihvte kutte, kes on koondisse tulnud... Nad on andekad, väga suurte eeldustega. Sellest võib tulla väga kihvt punt, kellega töötamine annab treenerile alati hea tunde.

Läheme viimase MM-valiktsükli algusse tagasi. Esimest korda teie koondisekarjääri jooksul peeti mänge ka keset hooaega «akendes», eelmised säärase kogemuse saanud peatreenerid olid Heino Enden ja Üllar Kerde. Kui oleksite ette teadnud, mis «akende» ajal toimuma hakkab, kas oleksite üldse tahtnud selle koha vastu võtta?

Ikka oleksin. Esimesel hetkel ei teadnud ma, millised valupunktid tulevad. Eks ta keeruline oli, täiesti uutmoodi. Kunagi ei teadnud, kelle saad klubidest kätte, mängijate pärast käis kogu aeg võitlus viimase sekundini – kes tuleb ja kes ei tule. Lisaks tuli leida kompromisse vanemate mängijatega, kes on harjunud tegema teatud asju. See oli mulle uus kogemus.

Kahe aasta jooksul osales 26 mängijat ja see on väga suur arv. Igas «aknas» oli erinev koosseis, iga kolme kuu tagant tuli uusi asju nuputada – mänguplaani peab mängijate järgi kohendama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles