Hyundai WRC-tiimi boss rääkis avameelselt taevast kukkunud rallivõidust

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hyundai WRC-meeskonna pealik Andrea Adamo.
Hyundai WRC-meeskonna pealik Andrea Adamo. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Alates tänavusest hooajast Hyundai autoralli MM-sarja meeskonna pealikuna töötav itaallane Andrea Adamo oli möödunud nädalavahetusel peetud Korsika asfaldirallil oma tiimi esitust kommenteerides avameelne. Teatavasti võitis Hyundai esisõitja Thierry Neuville ralli, kuna enne viimast kiiruskatset juhtinud Elfyn Evansil (M-Sport) purunes punktikatsel parempoolne eesmine rehv.

Ehkki nii tootjate kui ka sõitjate arvestuses tõusis Hyundai nüüd MM-sarja üldarvestuses samuti liidripositsioonile, siis Adamo tunnistas, et selline edu tabas neid pigem õnnefaktori, mitte Korsikal näidatud kiiruse tõttu.

«Ma ei saa öelda, et ma pole õnnelik, kuid ilma rehvipurunemisteta me poleks võitnud (rehv purunes laupäeva eelviimasel katsel ka liidrikohal sõitnud Toyota piloodil Ott Tänakul – toim). Meil tuleb tunnistada, et meeskond polnud sel nädalavahetusel kõige paremas hoos. Ma ei arva, et võitsime meeskonnana. Thierry võitis, aga Hyundai mitte,» rääkis Adamo WRC ametliku kodulehekülje vahendusel.

«Teenisime võidu, kuna meist kiiremat sõitjat tabas ebaõnn. Me oleksime lõpetanud teisel kohal, mis oleks samuti olnud innustav tulemus ning siinkohal tänan suurepäraste jõupingutuste eest Thierryt ja Nicolast (Neuville’i kaardilugeja Nicolas Gilsoul – toim), aga tõetruult võitmiseks tuleb olla kiireim ning praegusel juhul me seda polnud,» lisas ta.

«Esimese koha teenimine on muidugi väga positiivne meie meeskonna seisukohalt. Oleme kõvasti surunud ning see annab kindlasti moraalse lisatõuke, kuid me peame selge pilguga vaatame sellele, kus me asume tulemuslikult ning kus me peaksime tegelikult olema,» tunnistas Adamo.

Hyundai WRC-meeskonna esisõitja Thierry Neuville (ees) koos kaardilugeja Nicolas Gilsouliga Korsika ralli võitu tähistamas.
Hyundai WRC-meeskonna esisõitja Thierry Neuville (ees) koos kaardilugeja Nicolas Gilsouliga Korsika ralli võitu tähistamas. Foto: Karli Saul/Scanpix

Tänu Hyundai esimesele rallivõidule sel aastal tõusis käimasoleval hooajal esimest korda MM-sarja üldarvestuses 82 punktiga liidrikohale Neuville, kellele järgnevad Korsikal teise koha saanud kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier (Citroën, 80 punkti) ja kuuenda kohaga leppima pidanud Tänak (77 punkti).

Järgmisena liigub autoralli MM-sari Lõuna-Ameerikasse, kus on esmalt kavas 25.–28. aprillini Argentina ralli ning siis kohe 9.–12. mail esimest korda WRC-kalendrisse kuuluv Tšiili ralli. Mõlemad etapid sõidetakse kruusasel pinnasel. «Ma olen realistlik. Peame tegelema sellega, et olla konkurentsivõimelisemad,» vaatas Adamo tulevikku.

MM-sarja üldseis sõitjate arvestuses:

  1. Thierry Neuville (Hyundai Shell Mobis WRT) 82 punkti
  2. Sébastien Ogier (Citroën Total WRT) 80
  3. Ott Tänak (Toyota Gazoo Racing WRT) 77
  4. Elfyn Evans (M-Sport Ford WRT) 43
  5. Kris Meeke (Toyota Gazoo Racing WRT) 42
  6. Esapekka Lappi (Citroën Total WRT) 26

MM-sarja üldseis tootjate arvestuses:

  1. Hyundai 114
  2. Citroën 102
  3. Toyota 98
  4. M-Sport 70
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles