Briti kodanik toimetas Eestisse läbi Austria dopingut

Toimetas Silver Tabo
Copy
Austria toll tabas 423 kg dopingut.
Austria toll tabas 423 kg dopingut. Foto: Austria rahandusministeerium

Briti kodanik toimetas aastate jooksul salaja üle piiri mitmetesse Euroopa Liitu kuuluvatesse riikidesse üle 20 tonni dopingut, mille hind küündib enam kui 23 miljoni euroni, andis teada Austria rahandusministeerium.

Mullu juulikuus sai Austria toll Viinis Schwechati lennuväljal jälile kokku ligi 423 kilo kaalunud dopingule, mis maksis kokku umbes 480 000 eurot. Keelatud ainetest sai toll kätte enam kui 362 000 steroide sisaldanud tabletti ja ampulli, vahendab Ilta-Sanomat.

Dopinguained olid pakitud 16 kasti ning neid smugeldati elektroonikatoodete nime all. Laboratoorsed testid näitasid, et tablettides ja ampullides sisaldusid erinevad steroidid, mis on mõeldud sportlaste sooritusvõime parandamiseks.

Indiast pärit keelatud ainete transpordi korraldas Euroopa Liitu britt, kes vahendas dopingut Austria kaudu nii Eestisse, Soome, Suurbritanniase, Bulgaariasse, Kreekasse, Poola, Taani, kui ka Tšehhisse.

Uurimisel selgus, et britt tõi aastate jooksul Euroopa Liitu üle 20 tonni dopingut, mis on väärt enam kui 23 miljonit eurot.

Keelatud ainete sissevedu välismaalt, omamine ja levitamine on Austrias seadusega keelatud. Kui britt mõistetakse dopinguainete smugeldamises süüdi, siis ähvardab teda aastaid kestev vangistus ja miljonitesse eurodesse ulatuv trahv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles