Tallinnas elav vormelilegend ennustab Tänakule ja Vipsile suurt tulevikku

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mika Salo.
Mika Salo. Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images

Endine soomlasest vormel 1 sõitja Mika Salo, kes on aastas kodust eemal enam kui 250 päeva, naudib seda, kui saab naasta oma Tallinnas asuvasse koju.

52-aastane Salo, kes võistles kuninglikus vormelisarjas aastatel 1994–2002, asendades Ferrari roolis aastal 1999 kuuel võidusõidul vigastada saanud seitsmekordset maailmameistrit Michael Schumacheri, ei igatse tagasi sünnimaale Soome, ehkki ta lahkus ise laia maailma kõigest 17-aastaselt.

Hiljem on ta elanud nii Šveitsis, Jaapanis, USAs kui ka Inglismaal, kuid seitse aastat tagasi kolis ta Monacost Tallinnasse. Selle aja jooksul on ta Eestimaad omajagu avastanud ning on mõistagi tuttav ka Eesti motospordi arenguga. Salo prognoosib koguni, et esimene Eesti piloot pääseb vormel 1 sarja kahe aasta pärast.

«Jüri Vips on uus täht. Ta sõidab praegu vormel 3 sarjas. Kui kõik läheb plaanipäraselt, siis järgmisel aastal saab ta end proovile panna vormel 1 masina roolis,» rääkis Salo ajakirjale The Baltic Guide.

Salo teab, millest ta räägib, kuna soomlane on tihedalt seotud 18-aastase Vipsi mentori Marko Asmeriga, kellest sai 2008. aastal esimese eestlasena vormel 1 sarjas BMW Sauberi meeskonnas testisõitja.

Salo kiitis ka autoralli MM-sarjas kõrges mängus olevat Ott Tänakut (Toyota), uskudes, et 31-aastane saarlane teenib tänavu ihaldatud individuaalse maailmameistritiitli. «Tänak võidab tänavu maailmameistritiitli. Ta on väga enesekindel praegu. Eesti kerkib motospordimaailmas väga kõrgele,» oli Salo veendunud.

Tänak paikneb autoralli MM-sarjas nelja etapi järel koos kaardilugeja Martin Järveojaga 77 punktiga kolmandal kohal. Eestlasi edestavad kolme punktiga kuuekordsed valitsevad maailmameistrid, prantslased Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia (Citroën) ning 82 silmaga liidripositsioonil paiknevad belglased Thierry Neuville ja Nicolas Gilsoul (Hyundai).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles