Olümpiapurjetamise regati 50. Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Iberostar teine päev: Rammo ja Haud jätkavad võistlust kuldgrupis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Martin Rammo, 50. Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Iberostar 2019
Karl-Martin Rammo, 50. Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Iberostar 2019 Foto: Jesus Renedo

Hispaanias toimuv olümpiapurjetamise regati teine päev tõi kaasa positiivsed uudised - kaks Eesti Laser klassi purjetajat jätkavad võistlust kuldgrupis ning meie kahepaadil oli edukas esimene võistluspäev.

Täna alustas Palmas kvalifikatsioonisõitudega ka meie 49er klassi paatkond, Juuso ja Henri Roihu. Kokku peeti kolm sõitu ja tulemused olid vastavalt 20. , 27. ja  24 koht. Üldtabelis on Roihud hetkel 78. kohal.

"Poisid sõitsid täna strateegiliselt õigesti, tuule lugemine õnnestus hästi ja enamasti oldi kenasti õiges kohas. Kahjuks lipsas igasse sõitu üks taktikaline eksimus, mis tihedas konkurentsis langetas meie paatkonda 10-15 kohta, " analüüsis tänaseid tulemusi kahepaadi treener Maria Veessaar. Homme toimub 49er klassis veel kolm kvalifikatsioonisõitu.

49er klass, 50. Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Iberostar 2019 
49er klass, 50. Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Iberostar 2019 Foto: Maria Veessaar

Taavi-Valter Taveter näitas tulemustes stabiilsust ning tänased kaks sõitu lõpetas ta 35. ja 36. kohal. Kokkuvõttes on Taveter Finn klassi üldarvestuses eilsega võrreldes kaks kohta langenud ning asub 69. kohal. Taveter võttis päeva kokku järgmiselt: "Täna oli vaikne tuul ja terav laine. Natuke jäi mul puudu kiirusest ja tegin mõne taktikalise vea."

Laser klassis peeti teisel võistluspäeval kaks kvalifikatsioonisõitu. Eestlaste parima tulemuse noppis päeva esimesest sõidust Karl-Martin Rammo, lõpetades 9ndana. Teise sõidu tulemuseks jäi kõrge 15. koht. Peale nelja kvalifikatsioonisõitu on Rammo kokkuvõttes 30. kohal.

"Olen hooaja alguses veel rabe ja kuna vorm on sihitud pigem suve lõppu, siis pole ka mõtet väikestest puudujääkidest põhjapanevaid järeldusi teha. Praeguse seisuga tundub, et kõige teravamast tipust jääb gramm puudu, aga tugeva keskmise olen seni ära teinud - suuri ämbreid pole olnud ja nii on hea homme kõikide tippudega kuldgrupis alustada. Eriti hea meel on, et minu ja mitme teise töö on vilja kandnud ja järgmine Eesti Laser klassi sõitja, Georg Haud on jõudnud maailma tippregatil kuldgruppi - see on kalendrisse kirjutamist vääriv ja olen seda aastaid oodanud. Siit saame tiimina hea fooniga jälle tugevamalt edasi minna!" oli Rammo võistluse seniste tulemuste ja arengute osas rahulolev.

Karl-Martin Rammo
Karl-Martin Rammo Foto: 50. Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Iberostar 2019 / Jesus Renedo

Georg Haud lõpetas teise päeva 52. positsioonil, olles päeva esimeses kui ka teises sõidus 18. kohal.  "Tänased head stabiilsed sõidud tõstsid mind esimest korda elus täiskasvanute seas kuldgruppi. Mis on super! Kolm päeva parimate meeste vastu võistlemist ootab aga veel ees, nii et lõdvaks ei saa lasta ning lähen sama hea tundega edasi," kommenteeris Haud.

Tavo Annus lõpetas teise päeva 110. kohal, parandades oma tulemust eilsega võrreldes 38. kohta. Martin Aruja kerkis 20. koha võrra, olles täna160. Henri Silluta on hetkel üldtabelis 170. kohal, parandades oma eilset tulemust 10. koha võrra. Bo Aaron Kooser on tänases üldarvestuses koht kõrgemal kui eile, 176. positsioonil. 

Võistluse tulemused
Võistluse kodulehekülg

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Liviko, Strand, Postimees Grupp, Helly Hansen, Matek, LTT, Rakvere Lihatööstus, Tallegg ja Premia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles