Kuidas võita Riia VEFi? Kalev/Cramo peatreener Kairys: seda näete reedel

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donaldas Kairys.
Donaldas Kairys. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kalev/Cramo korvpallimeeskond on sel hooajal kohtunud Riia VEFiga neli korda ja kõik mängud on lõppenud Läti meeskonna triumfiga. Viiendat korda minnakse vastamisi eeloleval reedel.

Kalev alistas Eesti-Läti korvpalliliiga veerandfinaalis kahe mängu kokkuvõttes Tartu Ülikooli ja kohtub nelja parema seas just VEFiga. Kuidas needus murda ja poolfinaalis VEF selili suruda? «Seda näete reedel,» vastas Kalevi peatreener Donaldas Kairys enesekindlalt ja märkis seejärel: «Peame neist lihtsalt paremini mängima.»

Leedulasest juhendaja lisas tõsinedes: «VEF on väga hästi treenitud meeskond. Nad on teadlikud oma tugevustest ja mängivad meeskondlikult – viskavad hästi kaugviskeid, tagamängijate ja pikkade koostöö on hea ja neil on palju häid ründavaid mängijaid, kes on ka hea platsinägemisega. Need on asjad, mis peame ära lahendama.»

Vene: tahtsime neljandat kohta

Tartu leppis esimesel Eesti-Läti liiga hooajal veerandfinaaliga, kuid sihid olid kõrgemad. Meeskonna peatreeneri Priit Vene sõnul jäi eesmärk põhiturniiril kahe võidu kaugusele, mis oleks andnud veerandfinaalis mängitavama vastase. «Me tahtsime saada neljandat kohta. Kuskil andsime need võidud ära. Kui oleksime TalTechiga ühe pulga peale saanud, oleksime neist eespool olnud. Nii lihtne see ongi,» sõnas Vene.

Tartu jaoks jätkub hooaeg nädala pärast, kui kolme võiduni peetava Eesti meistrivõistluste veerandfinaalseeria avamängus minnakse vastamisi Tallinna Kalev/TLÜga. Vene sõnul on Tartu eesmärk finaalini välja purjetada. Lisaks andis peatreener mõista, et leedukad Arnas Velicka ja Julius Kazakauskas peaksid selleks lahinguks mängukõlblikud olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles