Kergeatleedid kohanevad uuenduste ja teadmatusega

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodetavasti avaneb Ksenija Baltal (vasakul) ja Rasmus Mägil ka tulevikus võimalus Teemantliigas kaasa teha.
Loodetavasti avaneb Ksenija Baltal (vasakul) ja Rasmus Mägil ka tulevikus võimalus Teemantliigas kaasa teha. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kergejõustiklased valmistuvad peagi algavaks hooajaks, kuid paratamatult on neil juba mõtteis ka aasta 2020. Peamiselt seostub see Tokyo olümpiaga, aga ka Teemantliigaga. Kuna rahvusvaheline alaliit (IAAF) on mängureegleid pidevalt muutnud, peavad sportlased kõige uuega (ja ka segasega) harjuma.

Paar ilmekat näidet lähiminevikust.

Esmalt kuulutati: tänavuse Doha MMi pääsmeid jagatakse üksnes uue reitingusüsteemi alusel. Tutvustati ka põhjalikku uuringut, miks just nii hea on. Kulus paar nädalat, kuni saabus risti vastupidine lõppotsus: ei, kõik kohad normide alusel.

11. märtsil jõudis laia ilma IAAFi teade: alates järgmisest aastast kahaneb Teemantliiga seniselt 14 etapilt 12-le (pluss finaal). Suurim muutus puudutas aga võistlusprogrammi. Kui seni oli kavas 32, siis tulevikus 24 ala. Televisiooni huvidest lähtudes kärbitakse iga miitingu pikkust 120 minutilt 90-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles