Video: nagu märulifilmis - ralliauto süttis keset kihutamist

Postimees Sport
Copy
Tulekahju kabiinis!
Tulekahju kabiinis! Foto: Instagram

Märtsi lõpul oldi Argentiinas toimunud rallil tunnistajaks hirmuäratavale vahejuhtumile, mis õnneks lõppes ilma tõsisemate tagajärgedeta.

Argentiinlasest rallimehe Ezequiel Castanoni võistlus märtsikuu lõpul peetud Rally de Ranchosis lõppes nagu kõige ehtsamas märulifilmis. Kuue kiiruskatse järel 14. kohal sõitnud Castano ja tema kaardilugeja Julian Arzeno Volkswagen Golf lahvatas seitsmenda kiiruskatse ajal ootamatult põlema ning meestel hakkas kibekiire, et lõõmavast masinast välja saada. Siiski kulus rallisõitjatel tubli 15 sekundit, et tule ja suitsuga täitunud sõidukist pääseda.

Nähtut hinnates võib hästi mõista, miks Rahvusvaheline Autospordi Liit (FIA) nõuab, et iseäranis Vormel 1 autost peab piloot suutma väljuda seitsme sekundiga. 

Põlengust terve nahaga pääsenud lõuna-ameeriklastel oli ka selles mõttes õnne, et nende auto oli õnnetuse hetkel kiiruskatse finiši lähedal ning sealsed tuletõrjujad said kiirelt kustutustöödega alustada.  

«Tahaksin tänada kiiruskatsel viibinud rajateenistust, eriti Sergio Centorameat, tuletõrjujat, kes oli finišis, ja kaardilugejat Julian Arzenot. Ilma nendeta poleks suudetud autot päästa, kirjutas Castano Instagrami-postituses, kus ta jagas ka fotosid juhtunust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles