Hannes Soomer: tunne oli hea ja see on sageli suurem tõde, kui stopperi näidatud aeg

Toimetas Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Soomer.
Hannes Soomer. Foto: Vaclav Duska Jr.

Motoringrajasõitja Hannes Soomer (MPM WILSport Racedays) näitas täna Hispaanias Aragonis Supersport klassi maailmameistrivõistluste kolmandal etapil vabatreeningutel paremuselt 12. ja üheksandat aega.

«Tunne oli hea, oleme seadistusega üsna lähedal sellele, milline mu mootorratas oli Tais, kus tsikkel üldiselt töötas väga hästi,» ütles Hannes Soomer tänase päeva kokkuvõtteks. Tänaste treeningute eesmärgiks oli liikuda vedrustuse seadistuses Tais tehtud muudatustele võimalikult lähedale ning see ka õnnestus ja toimis.

„Esimese treeningu aeg oli liidritest küll ligi kaks sekundit aeglasem, kuid mu tunne oli hea ja see on sageli suurem tõde, kui stopperi näidatud aeg. Sõitsime esimese treeningu ka ainult ühe rehviga. Teises treeningus, kui sadas, me suuri riske võtma ei hakanud, kuid tundsin ka siis end mootorratta seljas mugavalt. Homme anname seadistusele veel viimase lihvi.»

Aragonis olid täna heitlikud ilmastikutingimused. Hommikune esimene treening toimus päikesepaistes, kuid pärastlõunal sadas tugevalt, rajatemperatuur oli kõigest 13 kraadi ringis. Laupäeval on väike sajuvõimalus, kuid võistluspäeval peaks ilm ilus olema. 

Esimese vabatreeningu parima aja sõitis välja itaallane Raffaele de Rosa (MV Agusta Reparto Corse), teise prantslane Lucas Mahias (Kawasaki Puccetti Racing). Hannes Soomeri kaotus neile oli vastavalt 1,916 ja 4,142 sekundit.

Laupäeval sõidetakse Aragonis kolmas vabatreening (Eesti aja järgi kell 10.35) ja Superpole (kell 12.40). Pühapäevane võidusõit algab Eesti aja järgi kell 13.15.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles