Siim-Sander Vene tegi Euroliigas elu parima mängu, kuid hooaeg lõppes kaotusega

Silver Tabo
, reporter
Copy
Siim-Sander Vene tänases Euroliiga mängus Müncheni Bayerni vastu.
Siim-Sander Vene tänases Euroliiga mängus Müncheni Bayerni vastu. Foto: LUKAS BARTH-TUTTAS / EPA

Korvpalli Euroliigas lõppes hooaeg nii Eesti koondise ääremängija Siim-Sander Vene kui ka tema koduklubi Gran Canaria Herbalife'i jaoks. 28-aastane Vene pani hooajale väärika punkti, kui viskas tulemusega 77:84 lõppenud kaotusmängus võõrsil Müncheni Bayerni vastu 19 punkti.

Eestlane teenis enim mänguaega (28 minutit) ning kerkis selle ajaga Gran Canaria resultatiivseimaks, kui tabas kuuest kahepunktiviskest viis, kolmest kaugviskest kaks ning neljast vabaviskest kolm. Lisaks jäi Vene arvele neli lauapalli, kaks korvisöötu ja kolm viga.

Tema senine karjääri parim mäng viie hooaja jooksul Euroliigas pärines jaanuari lõpust, kui Eesti koondislane viskas Gran Canaria ridades tulemusega 70:75 lõppenud kaotusmängus Podgorica Buducnosti vastu 16 punkti.

Eesti kõigi aegade rekord kuulub aga ainsa eestlasena unelmate korvpalliliigas NBA mänginud Martin Müürsepale, kelle punktirekord sündis 1. novembril aastal 2000, kui ta kuulus Ateena AEKi rivistusse. Toona viskas eestlane Charlerei Spirou vastu koguni 23 punkti.

Teisel kohal paikneb selles arvestuses samuti endine tippmängija Tanel Tein, kes kogus 14. jaanuaril aastal 2004 Wroclawi Slaski ridades Berliini Alba vastu 21 punkti.

Gran Canaria lõpetas hooaja Euroliigas kaheksa võidu ja 22 kaotusega, mis oli põhiturniiri lõpuks 16 meeskonna konkurentsis väärt 14. kohta.

Mullu detsembri keskel ehk keset hooaega Gran Canaria liitunud Vene aitas oma koduklubi tänavu Euroliigas 18 kohtumises, mille jooksul sai keskmiselt 15 minutit mänguaega, viskas 6,8 punkti ning võttis maha 1,2 lauapalli mängu kohta.

Tänases kohtumise Bayerni vastu lisas Gran Canaria eest Jacob Wiley 15 punkti, Bayerni ridades kogus Derrick Williams 20 silma.

Kõik tänased tulemused Euroliigas:

  • Istanbuli Fenerbache – Tel Avivi Maccabi 78:75
  • Müncheni Bayern – Gran Canaria 84:77
  • Piraeuse Olympiacos – Istanbuli Darüssafaka 99:74
  • Barcelona – Moskva Himki 83:74

Enne mängu:

Play-off'i pääsejad selgusid eilsete mängude põhjal, mistõttu midagi suurt tänastes kohtumistes enam ei jagata. Mängu eel liigatabelis 16 meeskonna konkurentsis kaheksa võidu ja 21 kaotusega 14. kohta hoidval Gran Canarial on võimalik tänavune hooaeg lõpetada võidukalt ning tõusta seejuures Venemaa tippklubi Moskva Himkiga samale saldole.

Üheksa võidu ja 20 kaotusega Himki kohtub võõrsil põhiturniiri viiendal positsioonil lõpetava Barcelonaga (17 võitu ja 12 kaotust).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles