Kender pääses MK-finaali lõppvõistlusele

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kullo Kender ja Artas MK-finaali teisel osavõistlusel.
Kullo Kender ja Artas MK-finaali teisel osavõistlusel. Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Göteborgis peetava takistussõidu maailmakarika finaali teine osavõistlus oli täis draamat ja üllatusi. Kodupubliku rõõmuks tõi Rootsile siin võidu mitu korda Rootsi aasta sportlaseks valitud Peder Fredricson hobusel Catch Me Not S. Kullo Kender ja Artas lõpetasid sõidu 27. kohal ja pääsesid pühapäeval toimuvale lõppvõistlusele.

Tänane võistlus kujunes tõeliselt dramaatiliseks ja üllatuste rohkeks. Eilne esiviisik, sealhulgas maailma esinumber Steve Guerdat ja ka tiitlikaitsja Beeze Madden põrusid ning see lõi kaardid finaali punktiarvestuses segamini. Kokku oli võistlustules 32 võistluspaari, kellest pühapäevasesse lõppvooru said lõpuks edasi 28.

Kullo Kender ning Artas startisid numbri all 7. Kender ja talle treenerina abiks olev Hanno Ellermann olid enne võistlust oma plaanide ja mõtete osas suhteliselt kidakeelsed. Koos vaadati üle rada, kus hulk takistusi olid pandud triiki üles ehk 160 cm ja pandi paika sõiduplaan. Eilne sooritus põhjalikult läbi analüüsitud, mindi täna võistlusele vastu uute mõtetega. „Tänane rada on kindlasti tehnilisem ja kõrgem, aga arvan, et Kullole jääb sõidurütm samaks, mis eile, sest see sobib Artasele,“ rääkis Ellermann.

Kender ja Artas hoidsidki rahulikumat tempot, kuid karistuspunkte kogunes lõpuks siiski rohkelt ja pettumus oli sportlase olekust sõidu lõppedes selgelt näha. Mõlemad andsid endast parima ja tõesti pingutasid, kuid rada oli Artase jaoks veidi liiga kõrge. Kokkuvõttes saadi kirja 27. koht ning tagati pääs pühapäeval toimuvale finaalvõistlusele.

Kullo Kender ja Artas.
Kullo Kender ja Artas. Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Kuigi karistuspunktide skoor oli suur, oli rajal ka kohti, mis hästi välja tulid. „Raja kõige raskemat kohta – kolmest süsteemi- suutis hobune jõuga hüpata ja puhtalt, see tegi mul tuju heaks. Artas oli tubli, tegemist oli siiski väga raske rajaga. See kogemus oli mulle väga hea,“ rääkis Kender.

Kui eile tegid ka madalama rankinguga sõitjad ilusaid sooritusi, siis täna lammutati päris korralikult. Latte langes hoogsalt ka suurfavoriitidel ja neli ratsanikku langes võistlusest üldse välja, sealhulgas ka eilne teise koha omanik ja tiitli pretendent Pieter Devos (BEL).

Ümberhüpetele pääses 8 paari, nende seas ka meie liigas Kenderi suur konkurent Jaroslaw Skrzyczynski (POL) hobusel Chacclana. Sitke poolakas lõpetas täna suurepärase kahe puhta sõiduga kõrgel 4. kohal. Peale Skrzyczynskit startis kohalik kangelane Peder Fredricson hobusel Catch Me Not S, kes tegi uskumatu sõidu ning läks liidriks. Publik rõkkas. Tema löömisele oli väga lähedal viimasena startinud hispaanlane Eduardo Alvarez Aznar hobusega Rokfeller de Pleville Bois Margot, kes pidi rootslasele siiski alla vanduma vaid kolme sajandiksekundiga. Kolmandana lõpetas Max Kühner hobusel Chardonnay 79 Austriast.        

Finaali punkti arvestuses juhib kahe päeva kokkuvõttes just hispaanlane Alvarez Aznar, Fredricson on teine ja Guerdat kolmas.

Tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles