Soome läbi aegade parim naistennisist lõpetab profikarjääri

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emma Laine (esiplaanil).
Emma Laine (esiplaanil). Foto: Emma Laine / Twitter

33-aastane Soome naistennisist Emma Laine teatas, et lõpetab profikarjääri. Viimast korda esindab ta sinivalgeid aprilli keskel toimuval Fed Cupi turniiril Helsingis.

«Tahtsin karjäärile punkti panna Soomes. Ei ole olnud just palju turniire, kus olen saanud nautida kodupubliku toetust. Koondise dressi kandmine on mulle auasi. See on parim võimalik viis mängijakarjäärile joon alla tõmmata,» ütles Laine.

Laine oli sarnaselt Kaia Kanepile kõigest 14-aastane, kui võitis oma riigi täiskasvanute meistrivõistlustel naisüksikmängus kuldmedali (Anett Kontaveit võitis esimese Eesti täiskasvanute meistritiitli koguni 13-aastaselt).

Noorteklassis jõudis soomlanna nii Austraalia lahtsitel meistrivõistlustel kui ka Wimbledonis poolfinaali. Täiskasvanute seas jäi Laine parimaks edetabelikohaks 50. 2006. aastal jõudis soomlanna Wimbledonis 16 parema hulka.

«Suure slämmi turniirid ei unune kunagi, ka Indian Wellsi turniir jääb alati üheks lemmikuks. Karjääri peale mõeldes ei tule esimesena meelde mitte tulemused, vaid aastate jooksul kogetud unustamatud hetked. Midagi esile tõsta on väga raske.»

Laine on valitud 11 korda Soome parimaks naistennisistiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles