Toto Wolff ülistas Charles Leclerci

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charles Leclerc.
Charles Leclerc. Foto: Hoch Zwei / ZUMAPRESS.com

Mercedese vormel 1 meeskonna pealiku Toto Wolffi hinnangul on Ferrari piloot Charles Leclerc äärmiselt talendikas võidusõitja, kes suudab heidelda ka maailmameistritiitli eest. Ehk juba debüüthooajal Ferraris?

Hooaja avaetapil Austraalias sai 21-aastane Leclerc viienda ja teisel osavõistlusel Bahreinis kolmanda koha. Kusjuures Bahreinis oli ta lähedal karjääri esimesele etapivõidule, kuid kümmekond ringi enne võistluse lõppu tabasid tema juhitud Ferrarit mootoriprobleemid. Esikoha noppis Wolffi hoolealune Lewis Hamilton. Just seesama Leclerci esitus Bahreinis ajendas Wolffi konkurenti kiitma.

«Ma arvan, et näeme Leclerci näol noort maailmameistrit,» sõnas Wolff pärast Bahreini etappi ajakirjanikele, kirjutab portaal PlanetF1.com. «Ta oli kiireim mees kõige kiirema autoga. Teda tabas autospordi julm saatus, mis oli meie õnn. Oleme alati arvanud, et ta on meile ohtlik. Ta on suurepärases autos ning tal on suurepärased oskused ja iseloom,» lisas ta.

Leclerc on kahe peetud etapiga kogunud 26 punkti, mis annab üldarvestuses Valtteri Bottase, Hamiltoni (mõlemad Mercedes) ja Max Verstappeni (Red Bull) järel neljanda koha. «See on väljakutse, mida me naudime. Ja ma olen kindel, et Valtteri ja Lewis samuti naudivad. Tahame parimate autode vastu võidelda,» ütles Wolff.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles