Tiitlinõudleja Bayern lõi rekordostu silme all Dortmundile viis vastuseta väravat (1)

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müncheni Bayerni poolakast ründemängija Robert Lewandowski (vasakul) sai ainsana jala valgeks koguni kahel korral.
Müncheni Bayerni poolakast ründemängija Robert Lewandowski (vasakul) sai ainsana jala valgeks koguni kahel korral. Foto: Jan Huebner/Voigt / imago images / Jan Huebner

Saksamaa jalgpalli kõrgliigas Bundesliga sai viimase kuue aasta meistermeeskond Müncheni Bayern 28. voorus enne kõnealust matši liidrikohal paiknenud Dortmundi Borussia üle 5:0 võidu ning kerkis taas ise liigatabeli tippu.

Kodumeeskonna viis 10. mänguminutil juhtima endine Dortmundi keskkaitsja, sakslane Mats Hummels, kes suunas nurgalöögist tulnud palli vastaste võrku. Möödus kõigest seitse minutit, kui taas jõudis sihile endine Dortmundi mängumees, poolakast ründaja Robert Lewandowski. Ühtlasi tõusis 30-aastane ründetuus mainekasse seltskonda, kes kõik suutnud Bundesligas lüüa vähemalt 200 väravat.

Enne esimese leegionärina selle tähiseni jõudnud Lewandowskit olid ümmarguse saavutuseni küündinud neli sakslast – Gerd Müller (365), Klaus Fischer (268), Jupp Heynckes (220) ja Manfred Burgsmüller (213).

Avapoolajal said veel jala valgeks nii Javi Martinez (41.) kui ka Serge Gnabry (43.). Ent see polnud veel kõik – võimsa lõpu kogu väravasajule pani kõigest minut enne normaalaja lõppu taas Lewandowski, kes tõusis ühtlasi kõigi aegade resultatiivseimaks mängijaks Bayerni ja Dortmundi omavahelistes kohtumistes. Poolaka arvele kuulub nüüd 15 väravat (neist üks tabamus Dortmundi ridades – toim), mida on ühe võrra rohkem kui legendaarsel Gerd Mülleril.

Igipõlist vastasseisu oli Münchenis paikneval Allianz Arenal jälgimas ka praegu veel Madridi Atletico hingekirja kuuluv Prantsusmaa koondislasest kaitsemängija Lucas Hernandez, kellest saab ametlikult 1. juulist Bayernile kuuluv mängumees. Teatavasti käis Bayern Hispaania pealinnaklubile valitseva maailmameistri eest välja Bundesliga rekordit tähistavad 80 miljonit eurot. Ehkki Atletico kohtub täna Hispaania kõrgliigas võõral väljakul liidermeeskonna Barcelonaga, siis Hernandez jääb sellest kohtumisest vigastuse tõttu eemale.

Liigatabelis tõusis seega kuus mängu enne hooaja lõppu 64 punktiga taas liidripositsioonile Bayern, kes edestab Dortmundi ühe silmaga. Leipzig paikneb 55 punktiga kolmandal real.

Bundesliga esikuuik:

  1. Müncheni Bayern 64 punkti (28 mängust)
  2. Dortmundi Borussia 63 (28)
  3. Leipzig 55 (28)
  4. Frankfurdi Eintracht 52 (28)
  5. Mönchengladbachi Borussia 47 (27)
  6. Wolfsburg 45 (28)
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles