Eesti judoka pälvis Euroopa karikaetapil teise koha

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljard Lipard.
Viljard Lipard. Foto: Eesti judoliit

Laupäeval maadlesid Tšehhis Teplices kuni 18-aastaste judo Euroopa karikaetapil kergemate kaalukategooriate sportlased. Võistlustules olid ka mitmed Eesti sportlased.

Eestlastest sai kõige säravama tulemusega hakkama Viljar Lipard, kes võitis kaalukategoorias -60 kg 82 sportlase konkurentsis hõbemedali.

Lipard alistas eelringides ipponitega kohaliku sportlase Marek Prokesi, ungarlase Morgan Viktor Dudasi, hollandlase Jan Verhoeveni ja ukrainlase Daniil Vegiievi. Veerandfinaalis itaallase Mattia De Zani vastu läks Lipardil vaja kogu maadlusaega, kuid ühest waza-ari-väärilisest heitest piisas poolfinaali pääsemiseks.

Poolfinaalis kohtus Audentese spordiklubi kasvandik tuttava lätlase Andrejs Skomorohovsiga, kellele mõni aeg tagasi Balti meistrivõistluste finaalis alla tuli vanduda. Seekord Lipard vastasele võimalust ei andnud ning võitis ipponiga. Finaalis Aserbaidžaani judoka Turan Bayramovi vastu Lipardil võimalust ei tekkinud ja eestlasel tuli leppida hõbemedaliga.

Teistest laupäeval võistelnud eestlastest suutis kaks vastast alistada Randel Päästel. Ühe matšivõidu said kirja Marcus Saksladu ja Matheas Trilljärv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles