Tõnis Sildaru: MM-kuld tuli närvilisemalt kui eemalt tundus

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond Sildaru.
Perekond Sildaru. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kelly Sildaru võitis Rootsis Kläppenis toimuvatel freestyle-suusatamise maailmameistrivõistlustel pargisõidus kuldmedali, kerkides kuue juunioride MM-medaliga ajaloo edukaimaks juunioriks.

Sildaru kindlustas endale võidu juba avakatsega, kui sai kirja 92,80 punkti. Paremuselt teist tulemust näitas 81 punkti kogunud Kristy Muir, kolmas oli 77 silmaga ameeriklanna Rell Harwood.

«Punktide poolest läks väga hästi, aga täiuslikult ei õnnestunud kumbki run. Aga vist ei õnnestunud konkurentidel ka,» kommenteeris treener Tõnis Sildaru tänast võistlust. «Alati saab grammikese juurde panna,» lisas ta.

Kui tavapäraselt reisib perekond Sildaru mööda võistlusi üksinda, siis seekord on MMile sõitnud lisaks Sildarule veel kuus Eesti sportlast. «Väga äge, et eestlasi rohkem oli. Eks näis, kas järgmisel aastal hakkavad lumelaudurid MK-etappe ka kaasa tegema. Tore oleks, aga eks aeg näitab,» ütles Tõnis Sildaru.

Küsimusele, kas Tõnis Sildaru sai eestlastega ka mingil määral koostööd teha, vastas ta: «Ega ei saanud. Ühe võistlusega ei oskaks ka midagi välja tuua. Selleks, et kedagi aidata, peab tundma inimest, tema tehnikat ja taset. Kellegi aitamiseks oleks vaja pikemat perioodi.»

Kläppenis peetavatel juunioride MMil teeb Sildaru kaasa ka Big Airis, mille kvalifikatsioon on kavas 11. aprillil ning finaal 13. aprillil. «Kindlasti tuleb Big Airis selja taha vaadata. Üks-kaks tüdrukut suudavad teha kahekordset. See tuleb kindlasti tasavägine võistlus,» ütles Tõnis Sildaru.

Ühtlasi andis Tõnis Sildaru mõista, et tänane võistlus polnud sugugi pingevaba. «Võistlus oli närvesööv. Kunagi ei tea, millal võib eksimus sisse tulla. Eemalt tundus võib-olla kindel võit, aga ise olin küll närviline, et ega Kelly nüüd külge maha ei pane,» ütles treener ning avaldas, et näiteks soojendusel tema tütar kukkus.

Pärast Big Airi võistlust lendavad Sildarud nädalaks Šveitsi ja siis nädalaks Prantsusmaale, kus teevad koostööd suusabrändi Factioniga. «Siis tuleme koju ja eks vaatame edasi, mis saab. Koolis tuleb käia,» ütles treener.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles