Meistrite liiga: Liverpool võitis Portot, Tottenham alistas põnevas kohtumises Manchester City

Postimees Sport
Copy
Liverpool - FC Porto
Liverpool - FC Porto Foto: CARL RECINE / Action Images via Reuters

Jalgpalli Meistrite liigas mängiti esimesed veerandfinaalkohtumised. Mullune finalist Liverpool alistas 2:0 Porto ning Tottenham võitis kodus 1:0 valitsevat Inglismaa meistrit Manchester Cityt. 

Liverpool tegi Portoga asjad üsna ruttu selgeks. 5. minutil viis Naby Keita Inglismaa klubi 1:0 kohtumist juhtima ning 26. minutil vormistas Roberto Firmino eduseisuks 2:0. Kuigi kohtumise jooksul oli võimalusi veel mõlemal poolel, sai Liverpool kodumängus kirja kindla 2:0 võidu. 

Tottenhami ja Manchester City mäng oleks võinud samuti varakult kiire värava saada - 13. minutil määrati VARi abil penalti Cityle, kuid Sergio Agüero penalti tõrjus Tottenhami väravavaht Hugo Lloris ning nii mindi poolajale vastu 0:0 viigiseisus. 

Teisel poolajal oli samuti mõlemal võistkonnal omad võimalused, kuid suurima muutuse tõi mängu Harry Kane'i vigastus 56. minutil. Selle järel kontrollis mängu City ning surus kõvasti, kuid lõpuks suutis ikkagi värava lüüa hoopis Tottenhami ründaja Heung-Min Son, kes 78. minutil hea löögi City väravasse saatis ning Tottenhamile 1:0 võidu tõi. 


Homme lähevad teistes veerandfinaalpaarides vastamisi Amsterdami Ajax ja Juventus ning Manchester United ja Barcelona.

Enne mänge

Mullu Meistrite liiga finaalis Madridi Realile kaotanud Liverpool alistas kaheksandikfinaalis kahe mängu kokkuvõttes Müncheni Bayerni 3:1. Vahepeal on aga koduliigas teenitud kolm rasket võitu, millega hoitakse lisaks Meistrite liiga võidule elus ka unistust liigatiitlist.

Porto pidas Meistrite liiga kaheksandikfinaalis maha tulise heitluse Romaga ning teenis kahe mängu kokkuvõttes 4:3 võidu. Vahepealsel ajal on Porto pidanud viis kohtumist, millest on neli võitud ja ühe viigistanud.

Tottenham oli Meistrite liiga kaheksandikfinaalis kahe mängu kokkuvõttes 4:0 üle Dortmundi Borussiast. Manchester City purustas kahe mängu kokkuvõttes Schalke koguni 10:2. Inglismaa kõrgliigas on meeskonnad tänavu vastamisi olnud korra ning siis lahkus 1:0 võiduga City. 

Homme lähevad teistes veerandfinaalpaarides vastamisi Amsterdami Ajax ja Juventus ning Manchester United ja Barcelona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles