F1-sarjas sõitev nooruk Russell: uued reeglid aitavad mul tervislikumalt elada

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George Russell.
George Russell. Foto: HZ/PIXATHLON/SIPA / Scanpix

Williamsi meeskonnas sõitev George Russell kiidab vormel 1 sarja uusi reegleid, mis aitavad tal tervislikumat elustiili harrastada.

Russell on üks pikemaid sõitjad vormel 1 sarjas. Eelmisel aastal vormel 2 sarjas võidutsedes kaalus ta vaid 66 kilogrammi, kuid nüüdseks saab ta tänu vormel 1 sarjas loodud reeglile kaaluda ligi 73 kilogrammi.

Sellest hooajast alates on vormel 1 sarjas kasutusel reegel, mille järgi peab sõitja kaaluma 80 kilogrammi. Kui sõitja on sellest kergem, lisatakse autole lisakaalu nii palju, et 80 kg kokku tuleks.

«Selline reegel on väga positiivne. Ma olen palju tervislikum ning mul on tunduvalt rohkem energiat. Tunnen end palju paremini. Varasemalt pidin pidevalt oma kaalu üritamas all hoida, et suudaksin konkurentsis olla,» rääkis Russell Autospordile.

«Selline muutus oli vormel 1 sarjas vajalik. Aga arenguks on ruumi veel küll. Järgmise asjana tuleks teha ka masinate kokpitid standardsuuruses. Antud hetkel on selles osas eelis ikkagi veel väiksemat kasvu sõitjatel,» lausus Russell.

«Väiksemad sõitjad saavad masina juures panna asjad tunduvalt kitsamaks. Sa saad kasutada seda ruumi kavalalt ära, näiteks tuua radiaatorit lähemale. Vormel 2 ja vormel 3 sarjas on nüüdseks standardse kokpiti reegel kasutusel ja sellest on positiivne vastukaja,» seletas Russell.

«Kokkuvõttes on see asi, mida meedia ja fännid ei märka, aga meie jaoks on see suur asi. Õnneks on asjad liikumas õiges suunas,» lausus Russell lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles