NBA mängijad jäävad OMi valikturniirilt eemale?

Toimetas Ville Arike
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Leedu korvpallifännid saavad omadele ka Tokyo olümpial kaasa elada?
Kas Leedu korvpallifännid saavad omadele ka Tokyo olümpial kaasa elada? Foto: Davor Javorovic/PIXSELL / PA Images/Scanpix

Rahvusvaheline korvpalliliit FIBA kinnitas järgmise aasta võistluskalendri, mis muutub Euroopa klubidesse kuuluvate tippmängijate jaoks ülitihedaks. Ilmselt ei jää puutumata ka NBA mängijad.

Järgmisel aastal peetakse Tokyo olümpiamängud ning umbes kuu aega enne seda viimased OM-valikturniirid. Samas pikendas FIBA Euroopa korvpalliliigade liidu ULEB survel klubihooaja pikkust nelja päeva võrra, teatas portaal Sportando.

Nimelt peavad kõigi koduliigade play-off'id lõppema hiljemalt 12. juunil, varem oli tärminiks 8. juuni. Nimelt peetakse juba 23.-28. juunil OM-valikturniirid ning üldjuhul peaksid mängijad pääsema koondiste juurde vähemalt 14 päeva enne võistlust. 12. juunini rakkes olevad mängijad saavad aga koondisega olla maksimaalselt kümme päeva.

OM-valikturniirid, kus selgub neli viimast osalejat, peetakse juuni lõpus, sest olümpiamängud ise algavad juba 24. juulil - varem kui neli aastat tagasi Rio mängud. Toona peeti valikturniirid juuli alguses ja osalesid ka NBA mängijad. Nüüd on nende kaasalöömine suure küsimärgi all, sest ses suurliigas lõpevad lepingud 30. juunil.

Tänavu Hiinas peetavalt MMilt teenib olümpiapääsme seitse riiki (Euroopast kaks edukamat), kaheksas osaleja on korraldaja Jaapan ning lisandub neli järgmise aasta suvel peetavate valikturniiride võitjat.

Järgmisel hooajal muutub tihedamaks ka Euroliiga kalender, sest meeskondade arvu suurendatakse 16-lt 18-le. Seega peetakse põhihooajal 30 asemel 34 vooru. Alustatakse tänavusega võrreldes nädal varem, oktoobri alguses, ning lõpetatakse nädal hiljem. Ühtlasi nihkuvad nädala võrra ka play-off ja Final Four.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles