Andrei Ojamets: läksime tühja koha pealt krampi

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy

Tartu Bigbank teenis Eesti võrkpalli meistrivõistluste finaalseeria avamängus 1:3 kaotuse Pärnu Võrkpalliklubilt. Tartlaste peatreener Andrei Ojamets ei osanud kolmandas geimis toimunud ärakukkumist esimese hooga isegi selgitada.

«Kaks esimest geimi olid mängumoodi, aga kolmanda geimi alguse ärakukkumist on raske seletada. Ei oodanud, et tühja koha pealt nii krampi lähme. Alustasime seda geimi nii tuimalt. Esimese kahe geimi järel oli kõik ju korras. Me ei mänginud esimest kahte geimi kaitses ülihästi, aga edasi jäime kaitses lihtsalt seisma. Pärnu mängis vastupidi kaitses hästi. Eks kaitsemäng näitab ka võistkonna tahet ja valmisolekut. See mäng on küll ajalugu, aga sellist suhtumist me järgmiseks mänguks lubada ei saa. Oleksime võinud ka 0:3 kaotada, aga võitluslikult. Täna me kaks geimi lihtsalt seisime,» ütles Ojamets.

Kuigi võitlusvaimust jäi tartlastel puudu, ei saa seda Ojametsa sõnul põhjendada vastaste alahindamisega. «Meil polnud mingit põhjust mõelda, et meile midagi kingitakse. Me ei oodanud, et siit tuleb midagi lihtsalt. Vastupidi, see on finaal. Siin ei saa nii naiivselt mõelda. Siin on palju mängumehi, kellel finaalikogemus olemas, nad teavad, et finaalides pole midagi lihtsat.»

Mida Tartu järgmiseks mänguks muudab? «Aega on väga vähe. Kahe päevaga uusi nippe ei õpi. Küsimus on pigem vaimses ärakukkumises. Eks mehed peavad peeglisse vaatama. Laupäeval läheme karukoopasse ja seal iseendale juba allahindlust teha ei tohi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles