Fotod ja video: Paraadsõit läbi linna, uhke saabumine punasele vaibale ja rohkelt tänusõnu! Täna esilinastus Ott Tänaku dokumentaalfilm

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 19 esilinastus kinodes üle Eesti ralliäss Ott Tänaku elu ja võistluste telgitagustesse kiikav dokumentaalfilm «Ott Tänak: The Movie». Peamine pidulik esilinastus leidis aset Tallinnas kinos Kosmos, kuhu kogunes kutsutud külaliste seltskond. Vahetult enne esilinastust, kell 16:45 ulatas Apollo Kino Ott Tänakule kingituseks eluaegse prii kinopileti ning edasi suundus Tänak juba helikopteriga oma paraadsõidu starti.

Et tegu on ikkagi ralliässaga, siis toimus saabumine esilinastuselegi vastavalt: Tänak ja Järveoja sõitsid filmi esilinastusele Toyota WRC-masinaga. Meeste tee kulges Peetris asuvast Toyota Gazoo Racingu garaažist (kuhu Tänak saabus Mustamäelt helikopteriga) mööda Järvevana teed ja Pärnu maanteed. Eriti hea koht auto nägemiseks oli Pärnu maantee viadukt. Teekond algas Peetrist veidi pärast kella 18 õhtul.

Sõitu ja esilinastuse kõnesid kanti üle otsepildis, mida näeb järelvaadatavana siit:

Ott Tänaku eluaegse kinopileti üleandmine Apollo Kino Mustamäel ja helikopterilend paraadsõidu starti:

 

«Ott Tänak – The Movie» on inimlik lugu keerulise iseloomuga sportlasest, kelle teekond rallimaailma tippu on olnud kui sõit ameerika mägedel ning ebaedu põhjuseid tuli tal peamiselt otsida endast.  

Jonnakas visadus kasvatas aga põikpäise maapoisi rallisarja WRC sihikindlaks piloodiks. Tänaseks on Otist saanud ka armastav abikaasa ja isa, kes oma elukutse tõttu suure osa ajast veedab perest lahus.

Filmimeeskond jälgis terve möödunud aasta rallimaailma telgitagustes Tänaku püüdlusi saada maailmameistriks ja oli ka tunnistajaks perega veedetud hetkedele.

Enne Rootsi rallit vaatas Ott Tänak läbi filmi esialgse versiooni ja tõdes, et draamat on seal kõvasti. «Mõneti kopeeris ju möödunud aasta kogu mu karjääri, mõlemas oli pikalt nii häid kui ka väga halbu kohti,» ütles Tänak.

Apollo Kinodes alates 11. aprillist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles