Tipphetked: taas üle 100 punkti visanud Kalev/Cramo teenis VTB Ühisliigas kohustusliku võidu ja jätkab play-off'i kursil

Postimees Sport
Copy

Eesti korvpalli esiklubi BC Kalev/Cramo teenis VTB Ühisliigas hooaja 11. võidu, kui alistas võõrsil tulemusega 105:75 (23:22, 24:20, 29:15, 29:18) Venemaa klubi Permi Parma.

Perm on lihtsalt klassi võrra nõrgem, kuid suutis pikka aega hoida võrdsust, sest ka Kalev ei näidanud 25 minutit alati parimat mängu. Kalev sai esimesel poolajal korra ette 11 punktiga, ent hiljem vähenes mitmel korral vahe kahele silmale.

25. minutil oli Kalev ees vaid 55:53, kuid kolmanda veerandi lõpetuseks tehti 21:4 spurt, viimaseks väikeseks vaheajaks näitas tabloo 76:57 ja sellega oli sisuliselt mäng tehtud. Seejuures loopis Kalev viimase 16 minutiga 50 punkti (!) vastase 22 vastu.

Võitjate parimana kogus ameeriklasest keskmängija Arnett Moultrie 22 punkti, võttes maha ka seitse lauapalli. Chavaughn Lewis toetas teda 21 punktiga. Tony Wroten kogus kaksikduubli, kui viskas 16 punkti ning jagas kaaslastele kümme lauapalli. Neljast kaugviskest kolm tabanud Kristjan Kitsing viskas 12 silma. Permi eest kogus Ken Brown 15 punkti.

Viimasest kaheksast mängust kuuendat korda üle 100 punkti visanud Kalev jätkab liigatabelis 11 võidu ja 12 kaotusega viimasena play-off'i viival kaheksandal positsioonil.

Kogu mäng järelvaadatavana:

Enne mängu (eelvaade BC Kalev/Cramo kodulehekülg):

Donaldas Kairyse hoolealused on senise hooaja kogunud 10 võitu ja 12 kaotust ning paiknevad liigatabelis kaheksandal kohal. Võitluses pääsu eest play-off’i ohustavad kalevlasi Saraatovi Avtodor ja Krasnojarski Jenissei – mõlemal konkurendil on kirjas 9 võitu ja 14 kaotust.

Kalev ja Parma mängisid tänavu esmakordselt detsembri alguses, kui Eesti esiklubi sai koduväljakul kindla 93:82 võidu. Toona tegi Kalevi eest debüüdi praegune suurim punktikütt Arnett Moultrie, kes kogus 16 punkti ja 9 lauapalli. Kalevi resultatiivseim oli aga Branko Mirkovic 20 punktiga.

Permi meeskond on võrreldes nelja kuu taguse kohtumisega suisa kolm ameeriklasest põhimeest välja vahetanud, lisaks lasti veebruari alguses lahti klubi peatreener Nikolajs Mazurs. Lätlase kohusetäitjana tegutseb tänaseni Vjatšeslav Šušakov.

Permi mänguvorm pole rohketest vahetusest hoolimata oluliselt paranenud. Viimased kolm mängu on kaotatud kindlalt, seejuures kaks nendest vastastest olid tabeli tagumise poole klubid Zielona Gora ja Minski Tsmoki. Perm on kogunud 4 võitu ja 19 kaotust ning paikneb liigas eelviimasel ehk 13. Kohal, Zielona Gora ja Minski vahel.

Permi resultatiivseim mängija on hetkel 26-aastane Leedu ääremängija Eigirdas Zukauskas, kes on kogunud keskmiselt 12 punkti mängus. Meeskonnas mängib kokku viis leegionäri, teiste hulgas ka Läti veteran Janis Blums. Et püsida play-off’i kursil, tuleb Kalevil tänane vastane kindlasti alistada.

Pärast tänast on Kalevil jäänud põhiturniiril pidada veel kolm kohtumist. Koduväljakul mängitakse kaheksa päeva jooksul nii Peterburi Zeniidi (14 võitu, 8 kaotust), Nižni Novgorodi (12 võitu, 10 kaotust) kui ka Krasnodari Lokomotiiv-Kubaniga (15 võitu, 7 kaotust).

Viimase play-off’i koha nimel võitlust pidavad meeskonnad:

BC Kalev/Cramo allesjäänud mängud:

  • Võõrsil Permi Parma (4-19)
  • Kodus Peterburi Zeniit (14-8)
  • Kodus Nižni Novgorod (12-10)
  • Kodus Krasnodari Lokomotiiv-Kuban (15-7)

Saraatovi (9-14) allesjäänud mängud:

  • Kodus Nižni Novgorod (12-10)
  • Kodus Kaasani Unics (18-4)
  • Võõrsil Krasnojarski Jenissei (9-14)

Krasnojarski (9-14) allesjäänud mängud:

  • Võõrsil Astana (14-9)
  • Võõrsil Moskva oblasti Himki (18-5)
  • Kodus Saraatovi Avtodor (9-14)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles