Heiki Nabi teenis EMi poolfinaalis selge kaotuse ning maadleb pronksmedalile

Lauri Birkan
, reporter
Copy
Maadleja Heiki Nabi.
Maadleja Heiki Nabi. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Eesti edukaim maadleja Heiki Nabi kaotas Bukarestis toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel poolfinaalis 0:4 türklasele Riza Kayaalpile ning ootab nüüd pronksimatši.

Kehakaalus kuni 130 kg osalev Eesti parim kreeka-rooma maadleja alustas võistlust 1/8 finaalist, kus läks vastamisi sakslase Eduard Poppiga, kes tulnud Saksamaa meistriks 2013. ja 2014. aastal ning maadelnud ka Rio olümpial poolfinaalis.

Nabi alustas kohtumist agressiivsemalt ning peagi kamandatigi sakslane parterisse. Eestlasel õnnestus Poppile kohe käed ümber saada ning teda ka mõlemale poole üle vedada. Tasuks 5 punkti ja veenev edu. Järgnevatel minutitel pidi Nabi taluma vastase poolt märksa suuremat agressiivsust, mis ei jäänud ka kohtunikele märkamata ning peagi oli eestlase kord parterisse minna. Ehkki ka sakslane sai meie mehel korralikult käed ümber, õnnestus Nabil kõik tema tõsisemad rünnakud nurjata ning pääses vaid ühe punktiga Poppi kasuks. Pärast väikest pausi teenis sakslane veel kaks punkti, kuna kohtunike arvates maadles eestlane liiga passiivselt. See aga matši saatust ei muutnud ning tulemusega 5:3 võitis kohtumise Nabi. 

Pikka puhkust eestlane ei saanud, sest tema veerandfinaal valgevene lipu all võistleva grusiini Georgi Tšugošviliga algas juba kell 15.07.

Tšugošvili alustas matši aktiivsemalt ning Nabi läks esimesena parterisse. Nagu eelmiseski kohtumises, suutis eestlane hullemad rünnakud nurjata ning käed ümber saanud vastane teenis vaid ühe punkti. Kaotusseisu jäänud Nabil avanes tõsisem võimalus kaks minutit enne matši lõppu, mil vastane parterisse saadeti. Ka Nabi sai Tšugošvili haardesse, kuid ülevedamiseni siiski ei jõudnud. Ometi teenis temagi ühe punkti, mida kohtunikud lugesid vastase omast kõrgemaks. Ehkki mehed käisid tõsiselt teineteisele kuni viimase sekundini peale, ei suutnud nad enam midagi muud korda saata. Võit läks Nabile. 

Poolfinaalis ootas eestlast ees kolmekordne maailmameister ning Rio olümpia hõbe ja Londoni OMi pronks, türklane Riza Kayaalp, kelle auhinna kappi kuulub lisaks kaks MMi hõbedat ja pronksi ning neli EMi tiitlit.

Poolfinaali alustas aktiivsemalt Kayaalp ning õige pea oli Nabi ka parteris. Kayaalp suutis Nabi ka üle vedada, kuid sai kohtunikelt loodetud nelja punkti asemel kaks, minnes matši 3:0 juhtima. Matši lõpufaasis läks Nabi veel korra parterisse ning vastane pääses juba 4:0 ette. Selle tulemusega ka matš lõppes. Seega jääb Nabi ootama pronksimatši, mis toimub laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles