Hommikul Eesti rekordit uuendanud Zirk jäi poodiumist 0,1 sekundi kaugusele

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kregor Zirk.
Kregor Zirk. Foto: Raul Mee

Eile 400 meetri vabaujumises kahel korral 39 aasta vanust Eesti rekordit uuendanud Kregor Zirk alustas Stockholmi ujumisvõistlustel ka tänast päeva rekordiga, kui uuendas 200 meetri vabaujumise tippmarki. Ehkki õhtuses finaalis ta sel distantsil aega ei parandanud, siis tegi ta viimaste aastate kiireima ujumise 100 meetri liblikadistantsil.

Zirk sai 200 meetri vabaujumise eelujumisel hommikul kirja aja 1.48,62. Eelmine rekord pärines paari kuu taguselt võistluselt Belgiast, kui ta võttis Eesti rekordi enda nimele ajaga 1.49,44. Paremuselt viienda ajaga õhtusesse A-finaali pääsenud 19-aastane tartlane teenis lõpuks kaheksanda koha (1.49,28). Võidu teenis sakslane Poul Zellmann (1.46,89).

Video hommikul sündinud 200 meetri vabaujumise Eesti rekordist (Zirk ujub kaheksandal rajal):

 

100 meetri liblikujumise eelujumisest pääses Zirk paremuselt neljanda ajaga (53,27) samuti hommikul A-finaali, kui ujus viimase poolteise aasta kiireima tulemuse. Pärast 200 meetri vabaujumise finaali 50-minutilise taastumisaja järel taas vette hüpanud Zirk sai õhtul kirja aja 52,97, mis andis neljanda koha – ihaldatud poodiumikoht jäi kõigest 0,1 sekundi kaugusele ning enda nimele kuuluv Eesti rekord 15 sajandiku kaugusele. Võitis norralane Tomoe Zenimoto Hvas (52,46).

Video hommikul sündinud 100 meetri liblikujumise Eesti hooaja tippmargist (Zirk ujub teisel rajal):

 

Homme on Zirk stardis 200 meetri liblikujumises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles