Puusta saavutas Euroopa meistrivõistlustel 13. koha

Postimees Sport
Copy
Ingrid Puusta
Ingrid Puusta Foto: Francisco Douglas Machado

Täna peetakse Mallorcal 2019. aasta RS:X klassi täiskasvanute ja juunioride lahtiste Euroopa MV medalisõidud. Ükski eestlane medalisõitudes ei osale. Meie sportlastest jõudis Euroopa meistrivõistlustel kõrgeimale kohale Ingrid Puusta, saavutades RS:X klassis naiste arvestuses 13. koha.

Puusta lõpetas Euroopa meistrivõistlused 13. kohal, ent see pole piisav, et pääseda medalisõitu. Eile hilisõhtul lõppenud sõidud lõpetas Puusta 15., 35. ja 5. positsioon. Kokku peeti naiste arvestuses 11 sõitu ning Puusta parimaks tulemuseks jäi teisel päeval välja võideldud neljas koht.

RS:X klassi esikolmikusse naiste arvestuses kuuluvad enne tänast medalisõitu Yunxiu LU Hiinast, Charline Picon Prantsusmaalt ja Lilian De Geus Hollandist.

Rainer Kasekivi pidas eilsel viimasel finaalpäeval kolm sõitu, mille tulemused olid vastavalt 42., 48. ja 46. koht. Kokku toimunud viie kvalifikatsioonisõidu ja viie hõbegrupi finaalsõidu tulemusena jäi Kasekivi lõpptulemuseks Euroopa meistrivõistluste arvestuses 75. koht ja üldarvestuses ehk lahtiste Euroopa meistrivõistluste koondtabelis 97. koht. Tänases medalisõidus osaleb kümme paremat ning esikolmikusse kuuluvad Kirad Badloe Hollandist, Dorian Van Dijsselberge Hollandist ja Thoma Goyard Prantsusmaalt.

Raul Mihkel Antoni kohaks Euroopa meistrivõistlustel on 86. koht. Üldarvestuses ehk lahtiste meistrivõistluste kategoorias jäi Antoni lõpptulemuseks 101. koht. Eile toimunud viimases kolmes hõbegrupi finaalsõidus oli Anton finišis 41., 50. ja 45.

Noormeeste arvestuses kuuluvad esikolmikusse enne tänast medalisõitu Fabien Pianazza Prantsusmaalt, Nicolo Renna Itaaliast ja Vardimon Tomer Iisraelist. 

RS:X klassi täiskasvanute ja juunioride lahtised Euroopa meistrivõistlused 2019 on üle Euroopa Hispaaniasse kokku meelitanud 333 purjelaudurit 43 riigist. Teisipäeval ja kolmapäeval toimuvad kõikides klassides kvalifikatsioonisõidud, neljapäevast reedeni finaalsõidud kahes tugevusgrupis - kuld- ja hõbelaevastikus ning laupäeval medalisõit, milles osaleb kuldgrupi kümme esimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles