MM-etapile neljandalt kohalt startiv Hannes Soomer sõitis esmakordselt lumesajus

Toimetas Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Soomer.
Hannes Soomer. Foto: Vaclav Duska Jr.

Motoringrajasõitja Hannes Soomer (MPM WILSport Racedays) lõpetas täna Hollandis Assenis Supersport klassi neljanda MM-etapi kvalifikatsiooni paremuselt neljanda ajaga.

„Kiire ring tuli tõesti hästi välja,» oli Soomer oma tulemusega rahul. „Alati saaks muidugi paremini, aga homsesse sõitu läheme kahtlemata väga healt kohalt,» tunnistas eestlane. Kümme minutit enne kvalifikatsiooni lõppu tekkis Lucas Mahiasel kuuendas kurvis tehniline probleem ja ta ajas kõige kiiremasse lõiku õli maha, kus seejärel kukkusid kolm sõitjat. Kvalifikatsioon katkestati punase lipuga ning selleks ajaks, kui kvalifikatsioon jätkus ja Soomer oli valmis värske rehviga rajale minema, hakkas sadama lund.

«See on minu elus esimene kord, kui kvalifikatsioonis lund sajab,» ütles Soomer. «Maapind on nii jahe, et lumi ei sula ära,» lisas ta. Homne rehvivalik sõltub Soomeri sõnul pisut ilmaennustusest, kuid ta arvab, et suudab soodsate tingimuste korral pehme segu välja vedada.

Kvalifikatsiooni võitis eile treeningutelgi kiireim olnud šveitslane Randy Krummenacher (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team). Hannes Soomer kaotas talle 0,654 sekundga. Hommikuses kolmandas vabatreeningus oli Soomer 10.

Pühapäevane võidusõit algab Eesti aja järgi kell 13.15.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles