Tõnis Sildaru Kelly MM-kullale tõstnud sooritusest: ta ise otsustas, mida teha tahab

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond Sildaru.
Perekond Sildaru. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Freestyle-suusataja Kelly Sildaru pani Rootsis Kläppenis peetud freestyle-suusatamise maailmameistrivõistlustel hooajale suurepärase punkti, kui võitis Big Airi hüpetes tulemusega 175,40 punkti karjääri esimese kuldmedali. Kokkuvõttes on Sildaru võitnud nüüd karjääri jooksul kõigi aegade edukaima juuniorina kuus juunioride MMi kuldmedalit.

Sildaru tõusis avavooru järel 92,20-punktilise soorituse eest liidripositsioonile. Teine katse ebaõnnestus eestlannal kukkumise tõttu (46,60 punkti) ning ta langes teisele kohale. Enne kolmandat ehk viimast hüpet paiknes Sildaru neljandal kohal, ent suutis saada kirja tulemuse 83,20 punkti ning tõusta kokkuvõttes 175,40 silmaga (kolmest hüppest läks arvesse kaks paremat – toim) kuldmedalile.

«Sõltumata sellest, kas see oli tagasitulekuhooaeg või mitte, siis läks igal juhul väga hästi,» sõnas treenerist isa Tõnis Sildaru kogu lõppenud hooaja kohta.

Teine katse Kellyl ebaõnnestus. «Jah, seal maandumisel natuke takerdus kuskile lumme. Ma ise ka väga hästi ei näinud, see maandumine jäi minu jaoks nuki taha,» ütles Tõnis Sildaru Postimehele, kelle sõnul oleks kõik kolm katset saanud paremini teha, kuid mõistagi jäi ta ka hooaja viimase võistlusega rahule.

Viimase ehk kolmanda katse eel otsustas 17-aastane eestlanna ise, et läheb tegema ümber oma telje kolme tiiru ehk sooritab 1080-kraadise pöördega hüppe. «Ta ise otsustas, mida teha tahab. Ma ise mõtlesin, et äkki peaks kindla peale minema ning tegema kaks ja pool, sest kokkuvõttes peaks ka nendest punktidest piisama, aga ta arvas, et teeb ikkagi kolm nagu treeningul ja see õigustas ennast,» tunnistas Tõnis.

Kogu hooajale tagasi vaadates valmistab Tõnis Sildarule kõige rohkem heameelt Kelly näidatud stabiilsus. «Alati on pinge õhus, aga samas on lootus, et ka kolmas katse võib hästi välja tulla,» kiitis treener hoolealust, kelle arvesse läinud hüpped olid vastavalt switch 1080 vasakule poole pöördega ning switch 1080 paremale poole pöördega.

Pärast Big Airi võistlust lendavad Sildarud nädalaks Šveitsi ja siis nädalaks Prantsusmaale, kus teevad koostööd suusabrändi Factioniga. «Siis tuleme koju ja eks vaatame edasi, mis saab. Koolis tuleb käia,» ütles Tõnis Sildaru teisipäeval Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles