Kregor Zirk Eesti rekordist: väga hea viis võistluse lõpetamiseks! (1)

Ville Arike
, reporter
Copy
Kregor Zirk.
Kregor Zirk. Foto: Sander Ilvest

Eesti parim ujuja Kregor Zirk tegi Stockholmis peetud võistlusel hullumeelse nädalavahetuse, püstitades kolme päevaga neli Eesti rekordit. Täna viis ta 200 meetri liblikujumise margi uude sekundisse ja jäi tulemusega mõistagi rahule.

Hommikuses eelujumises oli aeg läinud üle 2.02, kuid finaalis lõpuseina puudutades näitas kell 1.59,45! Ettepoole jõudis ainult kaks konkurenti ja Langes Osvald Nitski Eesti rekord 2.00,11. «See on väga hea viis võistluse lõpetamiseks!» ütles mõistetavalt heatujuline Zirk Postimehele antud telefoniusutluses. «Tulemuse üle on seda parem meel, et tundsin hommikul päris suurt väsimust.»

Kuidas õnnestus väsimus ületada ja niisugune superaeg ujuda? «Hommikul alustasin üpris aeglaselt. Seejuures aeglaselt on mul tegelikult raskem ujuda - siis vajuvad jalad ja puusad alla. Nüüd õhtul oligi eesmärk alustada kiiremini ja distantsi käigus vaadata, kuidas energiat alles jääb,» selgitas Zirk.

Ta nentis, et viimaseks basseiniotsaks energiat eriti ei jätkunudki, selle läbimine nõudis suurt pingutust. «Eelviimase ja viimase 50 [meetri pikkuse lõigu] vahe oli umbes 1,5 sekundit. Ja teine 50 oli veelgi kiirem kui kolmas.»

Ent kokkuvõttes pole loomulikult nurisemiseks põhjust, sest plaanist sai kinni peetud ja esimese eestlasena alistatud kahe minuti piir.

«Olen sel aastal harjutanud ja valmistunud võistlusteks teistmoodi, ei treeni enam nii tugevalt ja raskelt. Olen hakanud ujuma kõrgema tempo, suurema tõmbesagedusega - see on väga tähtis,» rõhutas Zirk.

«Väga tugevalt treenides jääb kiirus väiksemaks, veidi väiksem treeningukoormus sobib mulle paremini.»

Nende sõnade kinnituseks teatas Zirk, et nüüd ootabki teda ees nädal puhkust. «Selle võistlusega lõppes aasta esimene treeningutsükkel. Sõidan nüüd viieks päevaks Rooma puhkama, võtan aja maha, lasen kehal ja vaimul puhata ning lülitan end täiesti välja.»

Seejärel naaseb ta Türki, kus hakkab valmistuma suvisteks maailmameistrivõistlusteks. Enne MMi plaanib ta võistelda juunis Monacos ja Roomas.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles