Kelly Sildaru ütleb ette ja teeb oma hääle kuulsaks

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru.
Kelly Sildaru. Foto: Madis Sinivee / PM/Scanpix Baltics

Traditsioonilise Tallina päeva etteütluse teksti loevad tänavu Kelly Sildaru ja spordisõbraliku esinejanimega artist – Reket. Tallinna päeva etteütlus on ka nendele inimestele, kelle emakeel ei ole eesti keel.

«Oleme alati palunud etteütluse tekste ette lugema tuntud inimesi väga erinevatest valdkondadest. Tänavu on oma nõusoleku teksti ettelugejana andnud äsja juunioride maailmameistri tiitli võitnud Kelly Sildaru ja muusik Reket,» ütles Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart.

«Idee on selles, et sa ei pruugi olla eriala poolest filoloog, ajakirjanik või kirjanik, kuid eesti keel on meile kõigile väga tähtis.“

«Meie siht on, et etteütlusel osaleksid lisaks õpilastele ka täiskasvanud. Kindlasti kirjutavad etteütlust vene koolide õpilased ja ka teiste rahvuste esindajad, kellele eesti keel ei ole emakeel – on ju eesti keele aasta,» sõnas Mihhail Kõlvart.

Tallinna päeva etteütlus toimub tänavu juba seitsmendat korda. Etteütlust kirjutavad nii õpilased, üliõpilased kui ka täiskasvanud, nii eesti kui ka vene keele kõnelejad.

Etteütluse ettevalmistatavad tunnid toimuvad Gustav Adolfi Gümnaasiumi Kotzebue majas (Vana-Kalamaja 9) 24. aprillil, 2. ja 9. mail ning algavad kell 18.00. Täpsemat informatsiooni leiab Tallinna linna koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles