Endine Brasiilia jalgpallijuht sai eluaegse tegutsemiskeelu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karjääri hiilgehetkedel võis Jose Maria Marin (keskel) poseerida koos jalgpallilegendide Pelé ja Eusebioga, nüüd peab aga maailma vaatama trellide tagant.
Karjääri hiilgehetkedel võis Jose Maria Marin (keskel) poseerida koos jalgpallilegendide Pelé ja Eusebioga, nüüd peab aga maailma vaatama trellide tagant. Foto: Elise Amendola / AP / SCANPIX

Endine Brasiilia alaliidu president Jose Maria Marin sai eluaegse jalgpallis tegutsemise keelu.

Rahvusvaheline jalgpalliliit (FIFA) mõistis Marini süüdi alkäemaksu võtmises. Nimelt võttis Marin altkäemaksu Lõuna-Ameerikas toimunud suurturniiride teleõiguste lepinguid sõlmides. Ebaseaduslikul teel sõlmitud tehingud toimusid aastatel 2012.-2015.

Kohtukolleegium leidis, et Marin on rikkunud FIFA eetikakoodeksi punkti number 27 (korruptsioon). Selle tõttu määratakse Marinile eluaegne jalgpallis teutsemise keeld nii kohalikul kui ka rahvusvahelisel tasemel," vahendab BBC FIFA pressiteadet. Lisaks sai Marin ligi 900 000 euro suuruse trahvi, mille ta FIFA-le tasuma peab.

Marin oli juba varasemalt süüdi mõistetud ka FIFA korruptsiooniskandaalis, mille tõttu kannab ta USAs nelja aasta pikkust vanglakaristust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles