Eestit kollitama asuv võrkpallur viis maailmarekordi uude kümnesse

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jana Kulan Jaapani klubi eest säramas.
Jana Kulan Jaapani klubi eest säramas. Foto: cev.lu

Jätke see nimi meelde: Jana Kulan. Slovakkia päritolu Aserbaidžaani võrkpallur, kes tõi äsja ühes mängus koguni 60 punkti, asub augusti lõpus EM-finaalturniiril kollitama ka Eesti naiskonda.

31aastane Kulan sai Jaapani liiga finaalkohtumises protokolli kirja 60 punkti, millest pole enamat suutnud ükski mees- ega naisvõrkpallur.

198 cm pikkuse ründaja koduklubi Toray Arrows alistas laupäeval Hisamitsu Springs naiskonna tulemusega 3:2. Järgnes kuldne geim, mille võitis Springs ja krooniti Jaapani meistriks.

Viie nö. põhigeimiga oli Bratislavas sündinud Kulanil koos juba 50 punkti. Tänu lisavaatusele suutis ta ületada senise maailmarekordi (58 punkti), mis kuulus huvitaval kombel samuti Aserbaidžaani naiskonna liikmele Polina Rahhimovale.

Aserbaidžaan kuulub naiste võrkpallis tippseltskonda - näiteks eelmise EMil (2017) pääseti poolfinaali. Eesti kohtub tänavusel EM-finaalturniiril aseritega viimases alagrupimängus 28. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles