F1 soovib ühes riigis korraldada kahte etappi

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shanghai vormel 1 etapp.
Shanghai vormel 1 etapp. Foto: HZ/SIPA / HZ/SIPA

Vormel 1 sari otsib võimalusi laiendada oma kandepinda Hiinas, kus lõppenud nädalavahetusel sõideti Shanghais.

Vormel 1 peab Hiina turgu üheks tähtsaimaks ning tahab seal korraldada ka teist etappi. Sarja kommertsosakonna pealik Sean Bratches ütles, et nende nägemuse kohaselt võiks Hiinas toimuda ka üks tänavasõiduetapp. Potentsiaalseid kandidaatlinnu on praegu kuus, üks neist on Peking.

«Oleme vägagi huvitatud, et Hiinas toimuks ka tänavasõit. Selline etapp sobiks hästi kõrvuti Shanghai omaga. Meie huvi on tuua vormel 1 inimestele lähemale,» ütles Bratches.

Kui F1 plaan on edukas, oleks see teine uus etapp Aasias, mis on vastu võetud pärast sarja omanikuvahetust. 2020. aastal teeb F1 kalendris debüüdi Vietnami pealinnas Hanois peetav etapp.

Samuti on F1 huvitatud korraldamast teist etappi USAs, kus praegu sõidetakse võidu Austinis. Ühe variandina nähakse Miamit, kuid viimasel ajal pole projekt edusamme teinud. Teise võimaliku linnana on välja toodud Las Vegas.

Viimaste uudiste kohaselt on läbi kukkunud plaan korraldada F1 etapp Taanis Kopenhaagenis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles