Olümpiapurjetamise tipud võistlevad sel nädalal Genovas. Algas Purjetamise Maailma Karikas 2019 kolmas etapp 

Copy
Karl-Martin Rammo
Karl-Martin Rammo Foto: Sailing Energy

Algas kuus päeva kestev Purjetamise Maailma Karikas 2019 (Sailing World Cup 2019) käesoleva hooaja kolmas osavõistlus Itaalias Genovas. Võistlustel osaleb üle 700 tipp-purjetaja 59 riigist, kelle hulgas on nii maailmameistreid kui olümpiavõitjaid. Eestlaste parim oli avapäeval Martin Aruja.

Martin Aruja lõpetas Laser Standard klassi esimese ja tänase ainsa kvalifikatsioonisõidu kollases grupis 45. kohal. Georg Haud, kes purjetab sinises grupis, oli 53. ja samuti sinises grupis purjetav Karl-Martin Rammo tegi tänases ainsas peetud sõidus valestardi.

Georg Haud: "Läksin kohe esimeses sõidus ajalugu tegema ja arvasin, et olen kõigist targem ning tegin otsused vastupidiselt konkurentidele. Liiga riskantne lähenemine tavaliselt edu ei too ja nii ka selles päeva ainukeses sõidus läks. Homme uus päev!"

Avapäeva lõppedes ja esimesese peetud kvalifikatsioonidõidu järel on Aruja üldtabelis 89. kohal, Haud 105. ja Rammo 109. kohal. 

Karl-Martin Rammo: "Väga vaikses tuules peeti üks ainus sõit, kus üritasin tegeleda asjadega, mis mul tavaliselt sellise ilmaga komistuskiviks saavad. Üheks neist on start. Võtsin hea stardi ootuses veidi liiga riskantse joone ja sain valestardi. Pika protsessi mõistes on see mängu osa ja tuleb ikka ette, seetõttu väga pead norgu ei lase, aga alati on veidi nüri tunne, kui päevaga justkui tulemust kirja ei saa. Ilmateade on siin tuule osas väga pessimistlik, loodan, et saame ikka purjetada."

Laser Standard klassis jagavad liidrikohta norrakas Hermann Tomasgaard ja horvaat Tonci Stipanovic, kes mõlemad finišeerisid tänases sõidus oma grupis esimestena.

Eile ametlikult alanud võistluse esimesel päeval peeti avasõidud kahepaadi klassides ning tänasest startisid ka ühepaadid, sealhulgas Eesti koondislased. Kokku võisteldakse Genovas kaheksas olümpiapurjetamise paadiklassis. 

Purjetamise Maailma Karikas (Sailing World Cup) on kõrgetasemeline võistlusseeria olümpiapurjetamises. 2019. hooaja avaregatt toimus 2018. aasta septembris Jaapanis Enoshimas, teine etapp toimus jaanuaris Ameerika Ühendriikides Miamis, kolmas toimub käesoleval nädalal Itaalias Genovas ning finaalregatt juunikuus Prantsusmaal Marseille’s. Maailma Karikal on aegade jooksul osalenud enam kui 2000 tipp-purjetajat rohkem kui 75 riigist üle maailma.

Eestit esindavad antud võistlusel Standard klassi purjetajad Karl-Martin Rammo, Georg Haud ning Martin Aruja. 

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Liviko, Strand, Postimees Grupp, Helly Hansen, Matek, LTT, Rakvere Lihatööstus, Tallegg ja Premia.

Võistluse tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles