Meistrite liiga. Pep Guardiola: minult nõutakse ainult võitu

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pep Guardiolal oli põhjust eilsel pressikonverentsil mõtlik olla
Pep Guardiolal oli põhjust eilsel pressikonverentsil mõtlik olla Foto: Lindsey Parnaby / AFP/Scanpix

Täna kohtuvad jalgpalli Meistrite liiga veerandfinaalide korduskohtumistes Totteham Hotspurs – Manchester City. Tottenham võitis küll eelmisel nädalal kodus 1:0, kuid kerge favoriidikoorem lasub endiselt City õlgadel.

Manchester City mänedžer Pep Guardiola on kõiki oma meeskonna fänne tänaseks staadionile kutsunud.

«Tunnen uudishimu, et kuidas fännid reageerivad. Meil on olnud mõned kehvemad momendid ja praegu vajame me kõiki toetajaid. Arvan, et ilma nende toetuseta me täna edasi ei pääse.»

Mitte just kaua aega tagasi kutsus Guardiola Spursi «Harry Kane`i meeskonnaks». Ilmselge viide sellele, et kui Inglismaa koondise ründajat platsil pole, siis pole Tottenhamil erilist šanssi. Ometi lõi korealane Heung Min Son esimeses veerandfinaalis võiduvärava siis kui Kane`i väljakul polnud.

Guardiolal on põhjust murelik olla. «Bossid nõuvad minult ainult võitu! Ja seda kolm korda järjest,» rääkis Guardiola matši eelsel pressikonverentsil.

Spurs sihib klubi ajaloo esimest Meistrite liiga poolfinaali, kuid Tottenhami peatreener Maurico Pochettino arvates on favoriit Manchester City.

«City on üks maailma paremaid meeskondi ning nad on selged favoriidid nii Premier League`s kui ka Meistrite liigas. Meie jaoks oli väga hea tulemus veerandfinaali esimese matši võit. Kuid meil on usk endasse ning me läheme võitlema. Oleme väga motiveeritud,» rääkis Pochettino eile BBC-le.

Spursi prantslasest kapten Hugo Lloris arvab, et täna tuleb kannatuste õhtu. «Me oleme valmis kannatama. Teeme City elu raskeks. Võit ja kaotus sõltuvad täna mentaalsest tugevusest. Kuid peamine, kui kõlab lõpuvile, peame tundma, et jätsime kõik endast väljakule,» rääkis Lloris.

Esimeses mängus Manchester Cityga käeluu murdnud Dele Alli on tänaseks mänguks üles antud.

Põnevad faktid:

Tottenham on Manchesteris Cityt võitnud vaid ühel korral viimasest kaheksast nende vahelisest kohtumisest – 2016. aasta veebruaris võitis Spurs Inglismaa meistrisarjas peetud kohtumise 2:1.

Manchester City on Euroopa sarjades kaotanud kõik omavahelised vastasseisud teiste Inglismaa klubidega. Neid on kokku viis, sealhulgas kolm duelli Meistrite liigas.

Tottenham on vaid korra 1:0 eduseisust kahe matši kokkuvõttes kaotanud. Juhtus see UEFA karikasarjas Kaiserslauterni vastu hooajal 1999/2000.

Teises tänaõhtuses veerandfinaalis kohtuvad FC Porto – Liverpool.  Inglismaa klubi võitis koduväljakul 2:0 ning on soosik ka Portugalis peetaval kohtumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles