Kalev/Cramol võimalus tõusta VTB liigas suisa kuuendaks

Toimetas Ville Arike
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Dorbek pääseb Zenidi mängijate vahelt viskele.
Martin Dorbek pääseb Zenidi mängijate vahelt viskele. Foto: Tairo Lutter

Täna saavutatud 96:80 võit Peterburi Zenidi üle jätab BC Kalev/Cramole teoreetilise võimaluse võidelda VTB Ühisliiga põhiturniiril suisa 6. koha eest. Vaatleme, mis selleks juhtuma peab.

8. kohal asuval Kalevil on 24 mängust 12 võitu, tema ees asuvad Nižni Novgorod 13 ning Zenit ja Nur-Sultani Astana 14 võiduga. Pidevalt initsiatiivi evinud Nižni sai täna kodus ülivalusa 93:97 kaotuse lisaajal Himkilt.

Kõigil 5.-8. kohal asuvatel meeskondadel jääb pidada kaks mängu. Parimal juhul viiendaks Kalev enam kerkida ei saa, sest Zenidil ja Astanal on ees ka omavaheline kohtumine, seega saab vähemalt üks neist vähemalt 15 võitu.

Kalevil on ees kodumängud Nižni Novgorodi (20. aprillil) ja Krasnodari Lokomotiv-Kubaniga (24. aprillil). Kui Nižnile kaotatakse, on selge, et Kalev lõpetab põhiturniiri 8. kohaga. Tagantpoolt võib samuti 12 võiduni veel jõuda Krasnojarski Jenissei, kes aga jääb Eesti meisterklubiga omavahelistes mängudes miinusesse.

Kui Kalev suudab alistada ka Nižni, läheb põnevaks. Siis on mõlemal enne viimast mängu 13 võitu, kuid Venemaa tiimil ees kergem vastane, kodus võetakse vastu Minski Tsmoki. Samas võib tekkida olukord, kus Tallinna tuleval Kubanil pole enam kuhugi tõusta ega langeda ja nende huvi Kaleviga peetava kohtumise vastu pole just suurim. Kuban on praegu 16 võiduga neljas ning esikolmikusse kindlasti ei tõuse. Kui eeloleval pühapäeval alistatakse Peterburis Zenit, siis Kubanimaa klubi ka ei lange enam neljandast kohast allapoole.

Kui Kalev ja Nižni lõpetavad võrdse arvu võitudega, kuulub eelis Eesti klubile, kes oleks omavaheliste mängudega plussis.

Mööduda on veel võimalik ka nii Zenidist kui Astanast. Selleks peab Kalev kaks viimast mängu võitma ja üks neist kahest mõlemad matšid kaotama. Nagu eelpool öeldud, ootab neid Piiteris ees ka omavaheline kohtumine. Zenit võõrustab veel Kubani, Astana aga Jenisseid.

Kalev on omavahelistes mängudes plussis nii Astana kui tänu tänasele 16-punktilisele võidule ka Zenidi vastu. Samuti tõuseks Eesti tiim kuuendaks mõlemas "surnud ringis", kui lisaks Kalevile ning Zenidile või Astanale saaks 14 võitu ka Nižni Novgorod.

Tabelitipus on Moskva CSKA (22 võitu ja 4 kaotust, põhiturniir juba lõpetatud), Kaasani Unics (19-4) ja Himki (19-5). Kui Unics võidab kolm järelejäänud mängu (Permi Parma, Saraatovi Avtodori ja Zielona Goraga), tõuseb ta põhiturniiri võitjaks, sest on CSKA vastu plussis.

Himki, kel ees kohtumised Jenissei ja Parmaga, lõpetab ülisuure tõenäosusega kolmandana, sest temagi on Unicsi vastu miinuses ning teiseks tõusmiseks tuleb ise saada kaks võitu ja Kaasani klubi peab kaotama vähemalt kaks mängu. See näib ebatõenäoline.

Põhiturniiri esimene meeskond kohtub veerandfinaalis kaheksanda, teine seitsmenda ja kolmas kuuendaga. Seega võib Kalevi play-off'i vastaseks sattuda veel ükskõik kes esikolmiku meeskondadest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles