Rammo hoiab maailma tippude seas 35. kohta. Eilse pausi järel jätkus Purjetamise Maailma Karika kolmas etapp

Copy
Martin Aruja
Martin Aruja Foto: Sailing Energy

Peale eilsest tuulevaikusest tingitud pausi, olid täna kõik paadiklassid stardis ning Itaalias Genovas jätkus Purjetamise Maailma Karika kolmas etapp. Eestlastest parim on hetkel 35. kohal asetsev Karl-Martin Rammo.

Täna peeti Laser Standard klassides taas kvalifikatsioonisõite. Sinises grupis kolm ja kollases grupis kaks. Rammo, kes purjetab Martin Arujaga kollases grupis, oli tänastes sõitudes finišis 6. ja 22. Kokkuvõttes tõstab see tulemus ebaõnnestunud avapäeva stardi järel Rammo 35. kohale. Aruja tulemused tänastes sõitudes olid 46. ja 47. koht. Üldtabelis asetseb ta kolme peetud kvalifikatsioonisõidu järel 103. kohal. 

Sinises grupis purjetav Georg Haud on kokkuvõttes 89. kohal. Haudi tulemused olid tänastes kvalifikatsioonisõitudes 37., 38. ja 45. koht.

Laser Standard klassis on kahe peetud võistluspäeva järel liidrikohal horvaat Tonci Stipanovic, teisel kohal asetseb hollandlane Duko Bos, kolmas on iirlane Fin Lynch, ent seda olukorras, üks kollane grupp on teinud sinisest ühe sõidu vähem.

Purjetamise Maailma Karikas (Sailing World Cup) on kõrgetasemeline võistlusseeria olümpiapurjetamises. 2019. hooaja avaregatt toimus 2018. aasta septembris Jaapanis Enoshimas, teine etapp toimus jaanuaris Ameerika Ühendriikides Miamis, kolmas toimub käesoleval nädalal Itaalias Genovas ning finaalregatt juunikuus Prantsusmaal Marseille’s. Genova etapil osaleb üle 700 tipp-purjetaja 59 riigist, kelle hulgas on nii maailmameistreid kui olümpiavõitjaid. Kokku võisteldakse Genovas kaheksas olümpiapurjetamise paadiklassis. Maailma Karikal on aegade jooksul osalenud enam kui 2000 tipp-purjetajat rohkem kui 75 riigist üle maailma.

Võistluse tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles