Argentiina tennisist Marco Trungelliti tegi endale karuteene, kui avaldas mängijate nimed, kes manipuleerisid mängutulemustega

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marco Trungelliti
Marco Trungelliti Foto: Thibault Camus / AP/Scanpix

Seni vähetuntud 29-aastane argentiinlane Marco Trungelitti, kes asub maailma tennise edetabelis hetkel 139. kohal on tänaseks rambivalguses hoopis kurvematel asjaoludel.

Eelmise aasta Prantsuse lahtistel meistrivõistlustel 2. ringi jõudnud tennisemängijat kutsutakse teatud tenniseringkondades «vasikaks» ja «kitsepanijaks».

Nimelt oli ta tunnistajana kohtus tennisematšide manipuleerimisega seotud juhtumis. «Mulle lähenesid kaks meest, kes ütlesid, et mul on võimalik teenida. Futures`itel olid summad mõni tuhat eurot, Challengeridel 20 tuhat ja ATP turniiridel 100 000 eurot. Muuhulgas nimetasid mehed ka mängijaid, kes juba asjaga nõus olid,» rääkis ta.

Trungelliti paljastas kohtus ka nende tennisistide nimed ning aitas nii kaasa matšitulemustega  manipuleerimise vähendamisele.

Vaatamata sellele, et oma arust tegi argentiinlane maailma tennisele heateo, on temast saanud üksik hunt. «Mind ei teretata turniiridel, kõik teevad näo, nagu ei tunneks nad mind. See on täielik vaimne katastroof,» rääkis ta.

«Kuid see ei ole ainult mängijate problem. Korruptsiooni ja mängutulemustega manipuleerimisse on kaasatud ka hulgaliselt treenereid. Palju rohkem, kui võiksime arvata või uskuda.»

Trungelliti andis üles ka kolm kaasmaalast: Nicolas Kickeri, Patricio Herasi ja Federico Coria, kellele maksti 100 000 eurot tahtliku kaotamise eest. Kickerile ja Herasile määrati kolmeaastane võistluskeeld, Coria karistus piirdus mängukeeldudega – ei õnnestusnud tõestada, et kolmanda saja mängija oleks raha vastu võtnud. Karistus määrati selle  eest, et Coria ei andnud ametnikele altkäemaksuandmise katsest teada.

«Armastan tennist, kuid teeb kurvaks, et mängutulemustega manupuleerimine on nii üldlevinud,» ütles Trungelliti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles