Mäkineni jälgedes? Teinegi endine autoralli maailmameister soovib saada meeskonna pealikuks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Solberg ja Sebastien Loeb olid omal ajal kõvad konkurendid. Solberg unistab meeskonna juhtimisest, kuid Loeb kihutab siiani WRC sarjas.
Petter Solberg ja Sebastien Loeb olid omal ajal kõvad konkurendid. Solberg unistab meeskonna juhtimisest, kuid Loeb kihutab siiani WRC sarjas. Foto: @world/Red Bull Content Pool

Lisaks Tommi Mäkinenile soovib nüüd autoralli MM-sarjas meeskonna pealikuks saada ka 2003. aastal maailmameistriks tulnud Petter Solberg.

Sel aastal teatas Solberg, et on lõplikult tipptasemel sõitmisest loobunud ning keskendub nüüd muule. Pärast autoralli MM-sarjas sõitmist võttis Solberg osa rallikrossi MM-sarjast, kus ta kahel korral ka maailmameistriks krooniti. Nüüd sooviks Solberg end proovile panna meeskonna pealikuna.

«Minu unistus on olla meeskonnapealik mõnes tehasemeeskonnas. Ralli on minu suurim armastus ja minu kutsumus. Kui ma saaksin teha sama, mida teeb hetkel Tommi Mäkinen, oleks see fantastiline,» rääkis Solberg.

«Me töötasime koos Tommiga omal ajal Subarus suurepäraselt. Näen, et tema töövõtted on kandunud edasi ka Toyota juhtimisse. Tahaksin väga end samuti tulevikus proovile panna,» lausus Solberg.

2010. aastal sai Solberg autoralli MM-sarjas erameeskonnaga kolmanda koha. Ka rallikrossi MM-sarjas oli Solbergi meeskond edukas – kahel aastal järjest võideti Volkswageni meeskonnaga nii tootjate arvestus kui ka individuaalne arvestus.

«Hetkel võtan aja maha ja vaatan mis võimalused mul olemas on. Üritan siiski saada meeskonna pealikuks kas autoralli MM-sarjas või rallikrossi MM-sarjas. See oleks tõeline unistuste täitumine,» lausus Solberg lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles