18-aastase jalgpalluri debüütvärav tõi meistritiitli Cityle lähemale

Copy
Phil Foden
Phil Foden Foto: NIGEL RODDIS / EPA

Manchester City alistas Inglismaa kõrgliigas koduväljakul 1:0 Tottenhami ning tõusis taas liigatabeli liidriks.

Manchester Cityle tõi võidu 18-aastane Phil Foden, kes oli täpne juba mängu viiendal minutil.

18-aastasest Fodenist sai esimene Manchester City mängija, kes on sündinud 2000. aastal või hiljem ning saanud klubi eest jala valgeks. Klubi ajaloos on temast nooremana sihile jõudnud vaid kaks mängijat.

Manchester City on koduväljakul võitnud kõikide sarjade peale sel hooajal 25 mängu, mis tähistab klubi rekordit.

Liigatabelis on neli vooru enne hooaja lõppu Cityl 86 punkti. Liverpooli, kes mängib homme võõrsil Cardiff Cityga, edestab City punktiga.

City järgmised mängud liigas on võõrsil Manchester Unitedi ja Burlneyga, seejärel kodus Leicesteriga ning siis võõrsil Brightoniga. Liverpool mängib homme võõrsil Cardiffiga, siis kodus Huddersfieldiga, võõrsil Newcastle'iga ning viimase mängu kodus Wolvesiga.

Enne mängu:

City kaotas eelmisel nädalal Londonis peetud Meistrite liiga veerandfinaali avamängu Tottenhamile tulemusega 0:1, kui sihile jõudis korealane Heung-min Son. Samas matšis jäi City aga hooaja lõpuni ilma esiründajast Harry Kane'ist, kes vigastas hüppeliigest.

Kolmapäeval Manchesteris toimunud korduskohtumine kujunes tõeliseks trilleriks, kus püstitati mitmeid Meistrite liiga rekordeid. Ehkki Tottenham kaotas lõpuks selle skooriga 3:4 ehk kahe mängu kokkuvõttes jäi seis 4:4, siis võõrsil löödud väravate reegli tõttu pääses 57-aastase pausi järel poolfinaali Tottenham, kes läheb nelja parema seas vastamisi Amsterdami Ajaxiga.

Kui rääkida Premier League'ist, siis enne tänast kohtumist asub Manchester City 33 vooru järel 83 punktiga teisel kohal. Liidripositsioonil paikneb 85 silmaga ühe mängu enam pidanud Liverpool ning Tottenham hoiab 67 punktiga kolmandat kohta.

Manchester City peatreeneri Pep Guardiola sõnul saab tänane kohtumine Spursiga olema samavõrd raske, nagu nädala keskel peetud matš. «Kui te arvate, et see pole valus, siis te eksite, kuid me peame sellega elama,» rääkis 48-aastane hispaanlane.

«Lähme igal juhul ründama – see pole lihtne, kuna nad on uskumatu tippmeeskond, kuid me püüame,» lisas ta. «Tiitlijaht on meie jaoks mäng Tottenhamiga, mis algab kell 12.30 (Eesti aja järgi kell 14.30 – toim). Mida Liverpool teeb Cardiffis (Liverpool kohtub homme võõrsil Cardiff Cityga – toim), seda ma ei suuda kontrollida.»

Tottenham Hotspuri peatreener Mauricio Pochettino on mõistagi Meistrite liigas poolfinaali jõudmisest ekstaasis. «Me ei maganud väga palju (kolmapäeva öösel – toim), kuid õnnetunne võimaldab meil end tugevalt ja energiarikkalt tunda,» ütles 47-aastane argentiinlane. «Meil pole aega nautida ning praeguseks tuleb unustada Meistrite liiga, kuna laupäeval ootab ees suur lahing,» lisas ta.

Pärast tänast ei lähe City elu kergemaks, kuna juba kolmapäeval minnakse võõrsil vastamisi liigatabeli kuuenda meeskonna Manchester Unitediga. Seejärel kohtutakse veel Burnleyga (võõrsil, liigatabelis 14. kohal), Leicester Cityga (kodus, 7.) ning Brighton & Hove Albioniga (võõrsil, 17.).

Vastupidiselt Cityle Meistrite liigas poolfinaali pääsenud ja seal Barcelonaga kohtuv Liverpool läheb homme võõrsil vastamisi väljalangemistsoonis paikneva Cardiff Cityga (18.). Samuti ootavad veel sel hooajal Premier League'is ees mängud Huddersfield Towniga (kodus, 20.), Newcastle Unitediga (võõrsil, 15.) ja Wolverhampton Wanderersiga (kodus, 8.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles